Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Sirenele de alarmare vor răsuna din nou în Timiș! De acum, în fiecare lună!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încep să sune din nou sirenele de alarmare în județul Timiș!

Nu vă speriați însă, este doar un exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, care va testa și verifica echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

De acum înainte, sirenele de alarmare vor porni în fiecare zi de miercuri din fiecare lună.

IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național (...)Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările autorităților”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Simulările vor începe chiar de mâine și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală. 

La nivelul județului Timiș, există un număr de 148 astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare-alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții inspectoratelor pentru situații de urgență derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login