Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Intervenție în forță a polițiștilor, în plin centrul orașului! Ce se întâmplă?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Polițiștii au intervenit în forță în această dimineață, în centrul orașului!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu,este cel care a mobilizat polițiștii locali pentru a întrerupe o lucrare fără autorizație, chiar în inima orașului. Este vorba despre amenajarea unei terase, care urma să apară pe acoperișul de la Modex. Construcția nu avea avizul Primăriei Timișoara, deși muncitorii lucrau de zor pe acoperișul clădirii.

politisti 2

Sunt extrem de indignat să văd că în inima Timișoarei, lângă Operă, unde am avut o monstruozitate, acel acvariu, acum se ridică o construcție hidoasă, la înălțime. Se lucrează pe clădirea Modex, unde se face o construcție metalică întru sfidarea legii”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Practic, în luna aprilie, un anume Mihai Pegulescu a cerut un certificat de urbanism de la Primăria Timișoara, în numele tuturor societăților comerciale care funcționează în complexul Modex pentru a ridica o terasă pe acoperișul imobilului. Direcția de Urbanism a emis acest certificat, dar a anunțat solicitantul că forma construcției se va face în baza unui PUD care trebuia aprobat în Consiliul Local.

S-a eliberat acest certificat de urbanism în termeni corecți, scriindu-se că reglementare architectural-volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL. Nu s-a mai făcut nimic, acel PUD nu există și nu există nici autorizație de construcție”, a mai spus primarul Robu.

Acesta a intrat în forță, împreună cu mai mulți polițiști locali, peste cei care realizau lucrările și a solicitat oprirea imediată a acestora. Edilul s-a întâlnit în interiorul clădirii chiar cu cel care a solicitat certificatul de urbanism. Acesta și-a recunoscut vina și a spus că va opri toate demersurile începute pentru construirea terasei.

"Vom aplica amenzile de rigoare, am cerut oprirea imediată a lucrărilor și aducerea clădirii la forma inițială și cred că sunt întrunite condițiile și pentru a depune o plângere penală, având în vedere situl în care ne află", a conchis primarul Timișoarei.

Amenda în acest caz a fost de 10.000 de lei.

În momentul de față pentru clădirea Modex există două aprobări de lucrări date, o autorizație de construcție pentru reabilitarea clădirii și una pentru intrare în legalitate cu niște amenajări interioare.

Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2017 13:13

2 comentarii

 • Curios

  “S-a eliberat acest certificat de urbanism în termeni corecți, scriindu-se că reglementare architectural-volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL. Nu s-a mai făcut nimic, acel PUD nu există și nu există nici autorizație de construcție”, a mai spus primarul Robu. " .Intrebare de baraj : Direcția de Urbanism de ce nu a inaintat spre aprobare catre HCL acel PUD???

  Raportează Curios Vineri, 09 Iunie 2017 11:51 Link la comentariu
 • alion

  tipic romanesc...construiesc in ilegalitate, platesc o amenda modica apoi primec aprobarea pt intrare in ilegalitate...de ce ne miram oare?

  Raportează alion Vineri, 09 Iunie 2017 11:50 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login