Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Intervenţie de salvare contracronometru! 15 turişti s-au rătăcit, iar o fată avea nevoie urgentă, de medic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a dat alarma, în miez de noapte, după ce mai mulţi excursionişti s-au rătăcit în pădure şu nu reuşeau să mai găsească drumul.

Grupul, care număra 15 persoane, printre care şi mulţi copii, erau într-o zonă împădurită a staţiunii Moneasa din judeţul Arad.

CITEŞTE ŞI: Crimă înfiorătoare! O femeie a fost ucisă de iubitul ei, care a lovit-o cu o bâtă, până şi-a dat ultima suflare

Au căutat timp îndelungat drumul de întoarcere, iar într-un final au cerut ajutor.

“Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit, începând cu ora 23.15 minute cu1 ofițer, 7 subofițeri, 2 autospeciale cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi un echipaj și o autospecială de intervenție în mediul montan, Serviciul Salvamont - Salvaspeo al CJA, un echipaj al SAJ, stația Sebiș și un echipaj de poliție pentru salvarea unui grup de turiști din zona împădurită a stațiunii Moneasa”, transmite ISU Arad.

Intervenţia salvatorilor a fost cu atât mai grea cu cât era şi presiunea timpului.

Una dintre fetele rătăcite avea probleme medicale şi nu mai putea merge pe propriile picioare.

Personalul dispeceratului ISU Arad a reușit cu ajutorul aplicației 112, instalată pe telefoanele celor din grup o localizare exactă, ușurând misiunea forțelor de intervenție din teren.

Astfel, turiştii au fost găsiţi la aproximativ 3 km de drumul principal din stațiune, într-o zonă împădurită și fără acces cu mijloace auto.

CITEŞTE ŞI: Cel mai scăzut număr de teste pentru coronavirus! În ultimele 24 de ore au fost prelucrate mai puţin de 3.000 de probe

S-a făcut evaluarea medicală a fetei care prezenta simptome de apendicită, și ușoară hipotermie. A fost îmbrăcată în echipamentul de protecție a unui pompier și coborâtă pe targă, mai apoi pe dispozitivul de coborâre adus de cei de la Salvamont – Salvaspeo, până la ambulanță.

Celelalte persoane, fără probleme medicale au fost asistate pentru a ajunge în siguranță în stațiune.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login