Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Inspectorii ITM trag un semnal de alarmă! 12 accidente mortale de muncă, în Timiș

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

12 persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă, în Timiș!

Statisticile sunt îngrijorătoare, în condițiile în care cifrele au crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Tot în aceeași perioadă s-au produs 187 de accidente de muncă. Dintre acestea 174 sunt accidente cu incapacitate temporară de muncă și 12 accidente mortale. Vis a vis de aceste 12 accidente mortale, că cel puțin în faza incipientă de cercetare sunt doar trei care ar fi soluționate ca accidente de muncă, celelalte sunt înafara muncii, fiind vorba de cele mai multe ori de cauze patologice”, spune Ioan Pepu, șeful Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.

Totodată în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, ITM a făcut 1770 de controale.

CITEȘTE ȘI: Două noi muzee, la Timișoara! Cel a PREMIERELOR și cel al CALCULATORULUI

Au fost aplicate 1506 sancțiuni din care 1374 avertismente, 132 amenzi în valoare totală de 882.500 de lei. Au fost depistate și 54 de persoane fără forme legale de angajare la 33 de angajatori, aceștia din urmă fiind sancționați cu 460.000 de lei.

Până acum a fost transmis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara un dosar penal pentru societatea comercială cu opt persoane ce munceau fără forme legale.

În perioada respectivă s-au înregistrat la ITM Timiș un număr de 485 de sesizări, din care 460 rezolvate, diferența fiind în termen de soluționare. Majoritatea sesizărilor sunt pentru plata salariilor restante și neplata muncii suplimentare.  

Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2017 17:56

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login