Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Handicapul, o afacere! Cum a reuşit un angajat de la Protecţia Copilului Timiş, să primească şpăgi de jumătate de milion de euro?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiune în forţă a procurorilor  DNA, care au ridicat un angajat al DGASPC Timiş, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuară.

Este vorba despre Lihor-Laza Laszlo Andraş, şef serviciu, care a fost deja reţinut pentru 24 de ore.

CITEŞTE ŞI: Un nou focar de coronavirus, în Timiș! Sunt 28 active în momentul de față

Este este acuzat că în perioada 2015-2020, a primit mită de la 100 de persoane, pentru a le încadra în diferite graduri de handicap.

“În exercitarea funcției de șef al Serviciului Evidență Drepturi Persoane cu Dizabilități din cadrul D.G.A.S.P Timiș, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras ar fi pretins și primit de la mai multe persoane, prin intermediari, sume de bani cu titlul de mită, pentru a întocmi formalitățile necesare obținerii indemnizației de încadrare în grad de handicap, în baza unor documente false, persoanele în cauză nefiind îndreptățite să beneficieze de aceste drepturi”, transmite DNA.

Anchetatorii au identificat până acum 100 de oameni care i-ar fi dat suspectului, sume cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro.

Pentru probarea faptelor, procurorii a organizat două flagranturi.

“Concret, la data de 04 octombrie 2020, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras ar fi  primit, de la un intermediar, suma totală de 1600 de euro și produse alimentare, reprezentând o parte din suma totală pe care ar fi trebuit să o primească pentru întocmirea formalităților de încadrare în grad de handicap pentru două persoane. La data de 08 noiembrie 2020 suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras a primit în scopul anterior menționat, printr-un alt intermediar, sumele de 2000 de euro și 1900 lei. De asemenea, la data de 08.11.2020 s-au efectuat două activități de constatare  a infracțiunii flagrante cu privire la momentul în care doi dintre intermediarii suspectului Lihor-Laza Laszlo Andras au primit sume de bani și documente pentru a le remite susnumitului”, anunţă DNA.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de 2 milioane de lei pe an.

Lihor-Laza Laszlo Andraş va fi dus astăzi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

CITEŞTE ŞI: 14 decese în Timiș, în ultimele 24 de ore, pe fondul COVID-19! Alți 47 de pacienți sunt la ATI!

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login