Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, condamnat definitiv, în dosarul Poli!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

S-a încheiat epopeea procesului în care mai mulţi angajaţi ai Primăriei Timişoara au fost trimişi în judecată pentru finanţarea echipei de fotbal Poli Timişoara.

Procesul a început în anul 2016, atunci când fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza, fostul secretar a primăriei Ioan Cojocari şi alţi opt funcţionari din cadrul municipalităţii au fost învinuiţi pe procurorii DNA, pentru asocierea cu clubul patronat de Marian Iancu.

Mai exact, s-a considerat că finanţarea acordată de la bugetul local a fost una ilegală.

Este vorba despre suma de 9 milioane de lei, care a fost acordată anual, timp de 3 ani, către echipa de fotbal.

În iulie 2018, judecătorii de la Tribunalul Timiş l-au găsit ca unic vinovat pentru finanţarea ilegală, pe Ioan Cojocari, însă sentinţa a fost atacată atât de fostul secretar al Primăriei cât şi de porcurorii DNA.

Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara care a schimbat în pare parte prima decizie.

Estfel că, alături de Cojocari au fost condamnaţi şi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, fosta şefă de la Direcţia Economică, Smaranda Haracicu şi fosta şefă a Direcţiei de Comunicare, Violeta Mihalache.

Pedeapsa fiecăruia este de trei ani de închisoare cu suspendare, şi plata prejudiciului.

Astfel că fiecare dintre ei va trebui să achite câte un milion de euro.

De asemenea, ei trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii: Gheorghe Ciuhandu – 120 de zile, la DSP sau la Horticultura, Ioan Cojocari -  60 de zile, Smaranda Haracicu – 90 de zile şi Violeta Mihalache – 90 de zile.

 

 

 

 

Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 16:19

1 comentariu

 • Cezar

  Bine, bine asistatm iarasi la o pseudojustitie ca si cu Adrian Nastase care a primit condamnare pt o chestie ridicola iar pentru marile furturi a scapat, traind linistit cu miloanele de euro furate.
  Ciuhandu la fel condamnat pt o prostie la suspendare iar mizeriile facute in timpul mandatului lui cand tiganimea a pus mana pe centrul Timisoarei cu sprijinul autoritatilor locale , a scapat.
  Justitia asa e mizerabila, arunca praf in ochi, dosarele grele se achita sau se scot de sub urmarire.

  Raportează Cezar Luni, 04 Noiembrie 2019 18:37 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login