Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Focare de gripă aviară în apropierea graniței din vestul țării! Măsuri sporite impuse de autorități

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pericol de gripă aviară la granițele din vestul României. 

Autoritatea Veterinară anunță măsuri sporite de supraveghere în județele Timiș, Arad și Bihor. 

CITEȘTE ȘI: 392 de cazuri noi de coronavirus, înregistrate de ieri până azi! Bilanțul ajunge astfel la 14.499

Virusul a fost confirmat în ferme de pasari din Ungaria. Cele două noi focare sunt în localitățile Battonya și Nagykamaras, la o fermă de curcani, respectiv la o fermă de gâște pentru foie gras, aflate în zona administrativă Bekes, la granița de vest.

România are două localități, Peregu Mic și Peregu Mare, în județul Arad, care intră în zona de supraveghere stabilită ca urmare a confirmării acestor noi focare.

Având în vedere apariția și evoluția Gripei Aviare, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, informăm cetățenii de pe raza Municipiului Timișoara, crescători de păsări, faptul că au obligația menținerii păsărilor în adăposturi adecvate, astfel încât să se evite contactul cu păsările sălbatice”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Este oficial! Dobânzile la creditele bancare au fost plafonate! Deputatul Alfred Simonis explică noile reguli 

Totodată se interzice lăsarea liberă în afara gospodăriei a păsărilor domestice și orice caz de boală sau mortalitate, va fi anunțat imediat medicul veterinar de liberă practică împuternicit din zona administrativă a fiecărei Primării, medicul veterinar oficial, și  D.S.V.S.A. Timiş (tel. 0256-204911).

Ultima modificare Joi, 07 Mai 2020 15:23

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login