Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Foștii miniștrii Răzvan Cuc și Mihai Fifor, așteptați la DNA Timișoara, la fel și deputatul PSD Luminița Jivan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă trei nume grele din PSD, citate de DNA Timișoara în dosarul în care mai sunt cercetați alți trei parlamentari, dar și angajați ai unor instituții de stat, pentru fapte de corupție.

Este vorba despre foștii miniștrii PSD, Mihai Fifor și Răzvan Cuc, dar și de deputatul PSD de Caraș-Severin, Luminița Jivan.

Conform primelor informații, Luminița Jivan a ajuns deja la sediul DNA Timișoara, și sunt așteptați în continuare să ajungă și cei doi foști miniștrii. Jivan spune că nu are nicio legătură cu dosarul și va răspunde tuturor întrebărilor anchetatorilor.

Am citit și eu cele apărute în presă. Am văzut că mi-a fost rostit numele în dialogul dintre anumite persoane. Am văzut totodată că se vorbește despre bani care ajungeau la partid. Tocmai pentru că mi-a fost invocat numele, am primit invitația de a mă prezenta la DNA Timișoara. Probabil că urmează să fiu audiată. Referitor la banii pentru partid vă pot spune că la filiala PSD Caraș-Severin nu a ajuns niciun leu din astfel de activități. Există cadru legal, se pot face donații, sunt forme legale, transparente, prin care un partid poate fi susținut. Am să merg la DNA, am să răspund întrebărilor domnilor procurori și cred că vom lămuri lucrurile, spre dezamăgirea celor care văd în acest dosar sfârșitul pentru PSD Caraș-Severin”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Luminița Jivan.

Vă reamintim că la începutul săptămânii au avut loc mai multe percheziții, între care și la sediul PSD Arad și DRDP Timișoara. Atunci, rând pe rând, în faţa anchetatorilor au ajuns deputaţii de Arad, Florin Tripa şi Dorel Căprar, senatorul de Caraş-Severin, Ioan Chisăliţă, directorul DRDP Timişoara, Cristan Ispravnic, mai mulţi şefi din aceaaşi instituţie, precum şi fostul inspector-şef de la ISJ Arad.

UPDATE 1

În urmă cu puțin timp, la sediul DNA Timișoara a ajuns și fostul ministru Mihai Fifor. Acesta nu a făcut prea multe declarații la intrare, însă a specificat că a fost chemat în calitate de martor. El a spus că va face mai multe declarații la ieșirea de la audieri.

fifor aud 1

UPDATE 2

Deputatul PSD și președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan a ieșit în urmă cu puțin timp de la audieri.

Am fost citată telefonic în cursul zilei de astăzi să vin să dau o declarație. Mi s-a adus la cunoștință că am calitatea de martor și cam atât pot să vă spun. Am declarat domnilor procurori ce aveam de declarat. Este vorba despre dosarul în care s-a discutat despre o posibilă influență pentru ocuparea unui post, în care se vorbea de două ori despre numele meu. Dar am dat declarații domnilor procurori și bănuiesc că o să încheie lucrurile aici. Nu am nicio legătură, nu a ajuns absolut nimic în Caraș și nu mă simt vinovată cu absolut nimic”, a declarat Luminița Jivan la ieșire de la audieri.

jivan dna 1

UPDATE 3

Fostul vicepremier Mihai Fifor a ieșit în urmă cu puțin timp de la audieri. Și el a fost chemat tot în calitate de martor.

Am venit astăzi în calitate de martor, citat în cazul de la Arad atât de mult mediatizat în ultima perioadă, era absolut firesc să răspund întrebărilor procurorului de caz pentru că nu am avut niciodată nimic de ascuns, întotdeauna am fost un om care a respectat legea și întotdeuna am spus că dacă vreodată este nevoie mă pun fără niciun fel de probleme la dispoziția organelor de cercetare atunci când e nevoie de mine și de informații pe care aș putea să le știu. Vă spun cu toată fermitatea că nu am cunoștințe de ce s-a întâmplat în acest dosar, am văzut în presă, sunt lucruri pe care nu pot decât să le dezavuez în modul cel mai ferm. Am încercat de-alungul carierei mele să respect și să aplic legea și rămân în cntinuare extrem de ferm în a susține aceste lucruri. Pe de altă parte vreau să spun, de asemnea, cu fermitate că sprijin fără niciun fel de rezerve activitatea instituțiilor abilitate să facă lumină în acest caz pentru că eu cred că este foarte important ca lucrurile să fie analizate și lămurite”, a declarat Fifor.  

UPDATE 4

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a ajuns și el în urmă cu puțin timp la sediul DNA Timișoara. Și el fiind citat ca martor în dosarul de corupție.

cuc

UPDATE 5

Răzvan Cuc a ieșit de la audieri și a făcut următoarele declarații: ”Eu cred că s-a lămurit situația vis a vis de lucrurile care au apărut în presă. Nu am nicio treabă cu subiectul menționat. Niște oameni probabil s-au folosit de numele meu și de funcția pe care o aveam în acel moment. Am venit, am dat declarații și dacă e nevoie voi reveni. Pe mine în timpul mandatului m-a interesat să conduc ministerul, să merg pe șantiere și să îmi fac treaba. Nu m-a interesat să fac nicio numire, toate s-au făcut legal, din ce știu eu când s-au făcut numiri în cadrul companiilor s-au făcut conform Ordonanței 109, au avut autonomie, fiecare și-a făcut echipa cum a vrut. Eu cred că lucrurile s-au lămurit acum”.

Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2019 15:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login