Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Exercițiu de testare pe Aeroportul Timișoara! Cum se mobilizează autoritățile când găsesc un bagaj suspect sau se produce un incendiu pe pistă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Exercițiu de testare pe Aeroportul Internațional din Timișoara! 

Seara trecută, în intervalul 22.30 - 23.30, Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia a organizat un exercițiu de testare, în scopul identificării posibilelor puncte vulnerabile și a stabilirii măsurilor necesare pentru eliminarea acestora. A fost testată reacția autorităților în cazul în care descoperă un bagaj suspect, sau se produce un incendiu.

Astfel de exerciții de verificare sunt esențiale pentru desfășurarea activității aeroportuare în siguranță în general și în particular pentru o zonă publică cu trafic intens. În scenariul de ieri, un bagaj abandonat în zona publică a aerogării a devenit suspect și implicit un posibil pericol pentru securitatea respectivei zone. Specialiștii pirotehniști ai S.R.I. Timiș au evaluat gradul de risc, au ridicat cu mijloacele tehnice din dotare, printre care și roboți, bagajul suspect și l-au transportat în poligon pentru dezamorsare. Exercițiul a fost conceput să fie unul combinat, atât de simulare a unei situații de criză–incident de securitate, cât și a unei situații de urgență–incident de siguranță aeronautică , motiv pentru care s-a simulat și stingerea unui foc deschis depistat la roata unei aeronave, care tocmai a aterizat”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.

Acest exercițiu a fost realizat de către aeroportul Timișoara, în colaborare cu structura specializată antiteroristă din cadrul S.R.I. Timiș, I.P.J. Timiș, Poliția Transporturi Timișoara, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, I.S.U. Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Baza 71 Aeriană a MApN. Au fost prezenți și reprezentanți ai Prefecturii, ai AACR și ai Consiliului Județean Timiș, în calitate de observatori.Exercițiul, desfășurat pe aeroportul Timișoara, nu a afectat pasagerii, traficul aerian sau programul zborurilor.

Ultima modificare Vineri, 18 Octombrie 2019 12:35

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login