Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Este oficial! Timişoara iese din carantină, în această noapte. Ce măsuri vor fi relaxate?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La ora 24:00,  se ridică măsura carantinei pentru Timişoara, Dumbrăviţa, Moşniţa Nouă, Giroc şi Ghiroda.

Aceste localităţi au fost în carantină din data de 8 martie, iar astăzi CJSU a analizat prelungirea măsurii.

După analiza efectuată, DSP Timiș a propus ridicarea măsurii de carantinare zonală pentru cele 5 localităţi, însă INSP a dat aviz negativ.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Restricții pe strada Grigore Alexandrescu, până la vară, din cauza lucrărilor la carosabil

Totuşi, propunerea a avut votul CJSU, astfel că din această noapte, vor fi câteva măsuri de relaxare.

În primul rând, pe timpul zilei nu vor mai fi necesare declaraţiile pe proprie răspundere, pentru fiecare deplasare în afara locuinţei.

O altă măsură vizează terasele, care se pot deschide, însă numai până la ora 18:00.

"Am votat împotriva prelungirii măsurii de carantinare zonală, însușindu-mi propunerea DSP Timiș, considerând că măsurile restrictive stabilite recent la nivel național pot fi suficiente în contextul actual, în aceste localități, dacă vor fi respectate de către cetățeni.

Efectele carantinei se vor vedea cel mai probabil și în următoarele zile, deoarece este cunoscut că efectele unei măsuri de carantinare se văd în timp.

Trendul ascedent de la momentul intrării în carantină a fost mult încetinit și am ajuns pe un trend descrescător, fiind printre puținele județe din țară în această situație, în condițiile în care la nivel național a crescut mult numărul de cazuri de la data instituirii măsurii carantinării zonale pentru municipiul Timișoara și cele 4 localități", a anunţat prefectul judeţului, Zoltan Nemeth.

CITEȘTE ȘI: Peste 6.000 de noi infectări cu COVID, de ieri până azi! Numărul deceselor şi al pacienţilor la terapie intensivă, în continuare unul mare

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login