Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Două dintre facultățile Universității de Vest se extind pe bani europeni! Construcții noi și dotări de 4 milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești bune pentru studenții de la Arte și Design, dar și pentru cei ai facultății de Muzică.

CITEȘTE ȘI: Antreprenorii din Timiș, informați despre noutățile din domeniul legislației muncii!

Cele două facultăți vor beneficia de noi spații de învățământ în urma extinderii, prin construirea unor noi corpuri de clădire în zona Oituz. Proiectul total este în valoare de puțin peste 4 milioane de euro, din care finanțarea nerambursabilă este de 3,94 milioane de euro.În total peste 1.000 de studenți vor beneficia de infrastructura de educație extinsă și de dotări moderne.

Contractul pentru realizarea aceste investiții a fost semnat astăzi de către reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și Universitatea de Vest.

adr 1 1

Este practic și un proiect de regenerare urbană. Acea zonă, Oituz, este într-o reașezare din punct de vedere al dezvoltării urbane. În cadrul Programului Operațional Regional, Axa 10 este o axă dedicată universităților. În general, educația a fost suprascrisă cu proiecte, a fost suprascrisă cu peste 500% față de valoarea alocată. Ne dorim să găsim resurse pentru a finanța toate proiectele. Îmi doresc ca în curând să ne și bucurăm de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

CITEȘTE ȘI: Apel disperat al pompierilor din Timiş! Au nevoie urgentă de bani! Cu ce problemă se confruntă?

Investiția cuprinde extinderea infrastructurii educaționale pentru Facultatea de Arte și Design (construcție D+P, 1.105,10 mp suprafață utilă) și pentru Facultatea de Muzică și Teatru (construcție D+P+Mez+1E, 4.544 mp suprafață utilă) – realizarea de spații expoziționale și de creație, ateliere și laboratoare, săli de curs, o sală multimedia etc. Este prevăzută, de asemenea, dotarea cu echipamente didactice specifice.

Perioada de implementare este de 46 de luni.

Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 17:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login