Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Din nou aglomerație la vamă! Oamenii se plâng că așteaptă și opt ore pentru a intra în țară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuă aglomerația în punctele deschise de trecere a frontierei cu Ungaria.

Numărul românilor care se întorc în țară este în continuare unul mare. Sunt cozi de mașini pe kilometri întregi în Ungaria. În plus, sunt și oameni care sunt aduși cu autocarele până în apropierea frontierei și de acolo sunt lăsați să intre pe jos în țară.

Nebunia în vama Nădlac a început de vineri, când au fost ridicate restricțiile impuse de starea de urgență.

Cozile și timpii mari de așteptare sunt din cauza faptului că fiecare persoană care intră în țară trebuie să treacă printr-un triaj epidemiologic.

vama 3 1

Conform Poliției de Frontieră, timpii de așteptare, pe sensul de intrare în țară, sunt de aproximativ patru ore, însă oamenii se plâng că defapt stau chiar și opt ore până să ajungă să facă toate formalitățile.

Pe sensul de ieșire, oamenii așteaptă aproximativ o oră.

În data 17.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 38.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.500 mijloace de transport (din care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport. Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii  Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nadlac I - 2.862  (din care 1.705 pe jos), P.T.F. Nadlac II - 2.250, P.T.F. Varşand - 494, P.T.F. Bors 462 etc. Menționăm că, începând de ieri, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, P.T.F. Vărşand - judeţul Arad şi P.T.F. Petea - judeţul Satu Mare”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Ultima modificare Marți, 19 Mai 2020 10:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login