Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CJ Timiș asigură cazare pentru medici și alocă o nouă tranșă de bani pentru spitale, în contextul pandemiei de coronavirus!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean s-a întrunit astăzi, într-o ședință extraodinară, online. Aleșii județeni au aprobat o nouă rectificare bugetară.

Astfel, s-a decis alocarea unei sume de 4.000.000 lei luptei împotriva noului coronavirus. Mai exact, banii au fost mutați de la Agenda culturală, 2.5 milioane lei, și de la Agenda sportivă, 1 milion lei. Asta, în contextul în care multe dintre acțiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puțin în prima jumătate a acestui an. Suma de 500.000 lei se afla deja în bugetul de rezervă al județului.

CITEȘTE ȘI: 23 de noi decese ale unor bolnavi cu coronavirus! Bilanţul oficial creşte de la o zi la alta

Banii vor fi folosiți în vederea sprijinirii medicilor, a spitalelor și a instituțiilor implicate în lupta cu noul coronavirus. 

Astfel, Consiliul Județean Timiș va achiziționa servicii hoteliere destinate cadrelor medicale, pentru ca aceștia să aibă unde să se odihnească între ture sau gărzi, fără a-și pune în pericol propriile familii. Măsura a fost luată în urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ținând cont de faptul că în domeniul public și privat al județului Timiș nu sunt imobile care pot fi puse la dispoziție cu titlu gratuit, ca spații de cazare, s-a hotărât achiziționarea unor servicii hoteliere la regim de 3 stele. Valoarea maximă a cazării se ridică la 230 lei/zi/persoană + 70 de lei/zi/persoană pentru catering. Valoarea totală estimativă a achiziției pentru o perioadă de 14 zile este de 420.000 lei cu TVA.

Hotărârea va avea aplicabilitate pe întreaga perioadă a decretării stării de urgență pe teritoriul României.

Știm cât de important este să ne protejăm medicii, cei care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Prin hotărârea de astăzi, vom oferi cazare și masă unui număr de 100 de cadre medicale, la solicitarea lor. Înțelegem riscul la care își supun familiile prin natura meseriei și încercăm să le facem viața mai ușoară”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

De asemenea, prin rectificare, se alocă suma de 150.000 lei Spitalului Municipal din Lugoj, pentru achiziționarea kit-urilor de testare pentru SARS-CoV-2/Covid-19. Testele vor fi prelucrate cu un aparat de tip Real-Time PCR, care a ajuns deja la Lugoj în urma unei colaborări dintre unitatea spitalicească și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Rectificarea bugetară adoptată astăzi prevede și următoarele alocări:

1.580.000 lei ISU Timiș, pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru toate instituțiile implicate la nivel județean în combaterea epidemiei;

1.000.000 lei Spitalului Județean, în vederea cumpărării a 75 de ventilatoare mecanice;

600.000 lei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru măsuri împotriva infectării cu noul coronavirus;

150.000 lei Spitalului Municipal Timișoara, pentru achiziționarea de kituri;

100.000 lei pentru dezinfecția pe drumurile județene din interiorul localităților.

CITEŞTE ŞI: Video terifiant! Cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus, internat în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara?

Ne respectăm angajamentul față de timișeni, acela de a face tot ceea ce putem pentru a limita îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Finanțăm spitalele și toate celelalte instituții implicate. Punem la dispoziție bugetul județului în această luptă, pentru a trece cât mai repede, împreună, peste toate probleme ce rezultă din epidemie”, a mai spus Călin Dobra.

Consiliul Județean Timiș a mai alocat până acum sume importante de bani spitalelor din Timișoara, pentru echipamente și teste.

De asemenea, de finanțare au beneficiat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, în vederea creșterii capacității de carantinare a celor care se întorc în țară din zonele de risc.

Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2020 12:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login