Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CJ Timiș alocă încă 4 milioane de lei spitalelor din județ, pentru un computer tomograf și teste de coronavirus!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, într-o nouă ședință online, pentru alocarea unor sume de bani pentru spitalele din Timiș.

3,35 milioane lei au fost alocate Spitalului Județean pentru achiziționarea în regim de urgență, montarea și punerea în funcțiune a unui Computer Tomograf. Finanțarea aprobată astăzi pentru Spitalul Județean nu este singulară, în luna martie fiind alocată suma de 4,5 milioane lei pentru achiziționarea a 10 paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele vor circula după programul normal! Au fost ridicate restricțiile

În plus, în contextul generat de noul coronavirus, în cadrul ședinței de astăzi au fost aprobate alte trei alocări, Spitalului Militar din Timișoara, Spitalului Municipal din Lugoj, cât și pentru achiziționarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical și auxiliar aflat în prima linie.

Astfel, CJ Timiș a aprobat 200.000 lei pentru operaționalizarea spitalului de campanie instalat în Timișoara, 150.000 pentru cumpărarea de kituri de testare de către unitatea sanitară lugojeană și 120.000 pentru cazarea personalului de la Spitalul Județean. Banii provin din Fondul de Rezervă la dispoziția Consiliului Județean Timiș pe anul 2020.

Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Aproape 250 de oameni infectaţi cu COVID-19 se zbat între viaţă şi moarte, pe secţiile de terapie intensivă

De la începutul epidemiei, Consiliul Județean Timiș a alocat sume importante pentru spitale. Banii au provenit din ajustarea unor cheltuieli, cât și din cadrul finanțărilor prevăzute pe Agenda culturală și cea sportivă, în contextul în care multe dintre acțiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puțin în prima jumătate a acestui an.

Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2020 15:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login