Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Centrul orașului fără internet, telefonie și cablu tv! Au fost tăiate cablurile de pe stâlpi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început războiul împotriva cablurilor care încarcă stâlpii din oraș!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, împreună cu șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș și o echipă de muncitori au început în această seară o acțiune de tăiere a cablurilor de telefonie, internet și cablu tv. Prima oprire a fost la Podul Mihai Viteazu, din apropierea centrului orașului.

CITEȘTE ȘI: Impact violent între o mașină și o căruță! Cinci oameni la spital, între care și un copil

Edilul Timișoarei spune că a încercat cu vorba bună să-i convingă pe proprietarii de cabluri să le coboare  în subteran, însă fără rezultat. În urma acestei situații a decis să treacă la fapte.

Am aunțat destul de demult, am reanunțat că vine momentul în care declanșăm pur și simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificați, din păcate niciodată nu s-au dovedit constructivi. Ne-au periclitat mai multe proiecte când am fost nevoiți, tot așa, să recurgem la ghilotină pentru a ne putea încadra în termene, întrucat ei n-au catadicsit să vină și să-și ducă în subteran cablurile. În această seară am stabilit că la ora 20.00 vom fi aici și eu li colegii care se ocupă de problemele acestea și vom începe să tăiem cablurile. Au auzit și unii proprietari și sunt și ei prezenți aici și își taie singuri cablurile”, spune primarul Nicolae Robu.

cabluri 1

Robu spune că nu știe câți timișoreni vor fi afectați în urma acestor măsuri radicale și că vinovați de această situație sunt proprietarii de cabluri care nu au respectat hotărârea de consiliu, care prevede introducerea acestora în subteran.

Nu știu câți oameni vor fi afectați. Mie îmi pare rău pentru cetățeni, pentru că ei nu au nicio vină, ei sunt abonați la diverși operatori pentru diverse servicii, de vină sunt furnizorii respectivi că nu-i respectă pe abonații lor, că dacă i-ar fi respectat nu ar fi creat această situație. Noi ce să facem? Să tolerăm la nesfârșit ca orașul să fie plin de cabluri aeriene? Și administrația precedentă a avut o hotărâre cu un prim dedline pentru ducerea cablurilor în subteran. Eu sunt primar de șase ani și oricâte rugăminți le-am adresat, oricâte notificări și apeluri am făcut, rezultatul a fost același: nu s-a făcut nimic! Acum se va face cu ghilotina dacă nu merge cu vorba bună. Vom continua și nu ne vom opri până când nu vom scăpa orașul de cablurile aeriene.  În 2021 vom fi capitală culturală a culturii, acesta este un motiv în plus care ne determină să fim atât de hotărâți”, mai spune Robu.

CITEȘTE ȘI: Apă și canalizare pentru sute de mii de locuitori din Timiș! Se fac investiții de 180 de milioane de euro

Acțiunea de tăiere a cablurilor continuă în această seară, în toată zona centrală a orașului.

Sunt în jur de 12 firme care dețin cabluri, au fost notificate conform legii, iar din acest moment se taie toate și nu au decât să suporte consecințele. După ce tăiem aici, urmează să mergem la stâlpii din apropierea Catedralei, și apoi în toată zona centrală”, a declarat directorul Direcției Tehnice, Culiță Chiș.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local operatorii de cabluri au obligația de a-și muta firele de pe stâlpi în subteran.

Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 21:11

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login