Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Caz grav, la Timişoara! Un copil intoxicat cu mercur a fost internat de urgenţă! Şi mama lui a ajuns la spital

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Este anchetă de proporţii, după ce un copil şi mama lui au fost depistaţi cu un nivel foarte mare de mercur în organism.

Cei doi locuiesc la etajul patru al blocului din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, unde în urmă cu o săptămână, a fost găsită o cantitate mare de mercur, în faa imobilului.

CITEŞTE ŞI: Lider PNL, săltat de mascaţi, după ce doi timişoreni au fost tlâhăriţi şi sechestraţi

Una dintre femeile din acel imobil, a vrut să se asigure că micuţul este în afara oricărui pericol şi, chiar dacă nu prezenta simptome, la adus la Spitalul de Copii din Timişoara.

“Analizele de urină arată o concentraţie de mercur 10 ori mai mare decât normalul. I-am făcut analize şi mamei, iar rezultatele sunt la fel. Asta înseamnă intoxicare cronică. Eu nu am mai întâlnit un astfel de caz, de când sunt doctor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Timişoara, Mihai Gafencu.

Atât copilul cât şi mama lui au rămas internaţi în spital, unde li se administrează tratamente care să îi ajute să elimine mercurul din organism.

În paralel, medicii de la Timişoara au anunţat situaţia la DSP Caraş-Severin, urmând ca toţi locatarii blocului unde a fost descoperit mercurul, să fie supuşi unor analize.

CITEŞTE ŞI: Video: Cea mai proastă afacere! Un timişorean are de plătit câteva mii de lei, după ce şi-a dus maşina la spălătorie

“Când a fost semnalată problema, nu s-au impus analize, pentru că nimeni nu prezenta simptome. La vremea respectivă, cei de la ISU au adunat tot mercurul şi au făcut decontaminarea. Acum, după ce ne-au anunţat doctorii de la Timişoara, că o mamă şi copilul ei sunt intoxicaţi cu mercur, a fost trimisă o echipă la blocul respectiv, să vedem ce măsuri vom lua în continuare”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

UPDATE:

"În vederea gestionării situației respective, conducerea DSP a luat legătura și cu dr. Radu Alexandru Macovei de la Spitalul Clinic de Urgență București, domnia sa confirmând că se impun analize medicale pentru toți locatarii scării de bloc. În acest context, a fost contactată Bioclinica Timișoara, care a dovedit deschidere și va sprijini această acțiune, punând la dispoziția DSP kiturile de recoltare specifice, ridicate în cursul zilei de azi de către o mașină a DSP Caraș-Severin iar mâine, 6 martie 2020, vor fi recoltate probele", transmite DSP Caraş-Severin.

 

 

 

Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 15:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login