Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Banat Brunch, la Buzad! APDP Timiș organizează un nou eveniment de cultură gastronomică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al doilea eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch organizat de APDT în Timiș, în acest an, va avea loc la Buzad.

Evenimentul va avea loc în data de 31 august, în perioada în care are loc a doua ediție a festivalului Electroruga de Buzad.Banat Brunch Buzad va avea loc în Parcul cu brazi din centrul satului, iar bucătar chef va fi dna Dorica Mihaela Bocereanu care, alături de alte femei din sat, va pregăti un meniu așa cum se servește prin părțile locului.

CITEȘTE ȘI: Atenție, șoferi! Evitați zona centrală. De mâine se închide din nou traficul

„Cartofii fierți în coajă cu brânză de vaci și oi, turcie cu brânză sărătă de oaie, zama de păsulă vergie cu carne de porc, ciușpaisul de ludaie bănățean” și câteva „plășinte” sunt doar câteva dintre felurile de mâncare pregătite. Participanții la brunch vor avea apoi ocazia să facă traseul Caselor de lut din zonă, să viziteze biserica din localitate și să ia parte la activitățile din cadrul Festivalului Electroruga.

Nu vor lipsi nici producătorii locali din zonă, care vor fi invitați în cadrul brunch-ului să își prezinte și să își vândă produsele precum mierea de albine sau siropurile din fructe de sezon.

Zona Bogda-Buzad este una în care asociațiile RECult, RegioEarth, Asociația Johann Scharnel, The village, Alergotură și alte ong-uri s-au arătat interesate să dezvolte diferite activități care să pună arealul în valoare. Demersul APD Turism Timiș de a organiza o ediție Banat Brunch aici vine să întărească seria de activități de promovare a Buzadului.

CITEȘTE ȘI: Soluții de finanțare și garantare prezentate de CCIAT, antreprenorilor din județ!

În perioada următoare, un panou informativ realizat de APDT Timiș pentru promovarea satului rotund Charlottenburg va fi pus la dispoziția Primăriei Bogda pentru amplasare în zonă, astfel încât vizitatorii să aibă o imagine de sus a unui sat despre care se spune că este unic în România. 

Ultima modificare Luni, 19 August 2019 15:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login