Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bătaie de joc la adresa bătrânilor din aziluri! În Timiş, nu a fost vaccinat niciunul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Etapa a doua a vaccinării anti-COVID continuă să se desfăşoare cu sincope şi neconcordanţe, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Timiş.

Aici sunt 1.381 de persoane instituţionalizate, în vârstă de peste 65 de ani, aflate în evidenţă cu boli cronice.

CITEŞTE ŞI: Explozie de infectări cu COVID-19, la Timişoara! Incidenţa cazurilor se menţine la peste 5 la mia de locuitori

Dintre acestea, 1.251 şi-au exprimat intenţia de a se imuniza, iar listele au ajuns la DSP.

Este vorba despre bătrâni din aziluri şi unităţi de îngrijire publice şi private, care trebuie vaccinaţi cu ajutorul echipelor mobile.

În acest sens, la nivelul Timişului, au fost constituite trei echipe mobile, care însă, din data de 15, când a început vaccinarea bătrânilor instituţionalizaţi, în alte judeţe, nu au ajuns la niciun azil.

Situaţia îi revoltă atât pe beneficiarii centrelor, cât şi pe cei din conducerea azilurilor.

“Nimeni nu ne spune nimic. La Cluj şi la Iaşi, vaccinarea în centrele de bătrâni a început pe 15 ianuarie. Nouă nici măcar nu ne-a cerut cineva o listă cu cei care vor să se vaccineze. În urmă cu vreo două săptămâni, am trimis la Direcţia de Asistenţă Socială o situaţie, dar de atunci nimeni nu ne-a mai contactat. Nu ştim ce se întâmplă, nu ştim când şi dacă vor ajunge echipele mobile la noi, la azil. Cât să mai aşteptăm? De ce nu ne spune nimeni, nimic? Aşteptăm să se îmbolnăvească toţi?!”, întreabă retoric Tudor Ionescu, manager – Casa Harmonia Timişoara.

Reprezentanţii DSP Timiş recunosc că nu au început vaccinarea bătrânilor din aziluri, însă până la această oră nu au explicat care este motivul.

CITEŞTE ŞI: Aproape 100 de morţi, pe fondul infecţiei cu SARS-CoV-2, de ieri până astăzi. Câte cazuri noi au apărut?

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login