Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Autospeciale în valoare de un milion de euro, la Recaș! Pompierii voluntari vor ajunge mai rapid la intervenții

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria orașului Recaș a câștigat un proiect transfrontalier, în parteneriat cu o localitate din Serbia.

Valoarea totală a proiectului este de 1,4 milioane de euro, din care cea mai mare parte, un milion, a revenit orașului Recaș. În cadrul acestuia s-au achiziționat două autospeciale de stins incendii, un utilaj multifuncțional cu plug de zăpadă, cupă de pământ, tocător vegetal, un generator de curent, o pompă de apă de mare capacitate, una de mică capacitate, o sirenă electrică, stații de monitorizare a mediului, un compresor și 14 echipamente de intervenție de neopren pentru pompierii voluntari din Recaș.

Valoarea toatală a proiectului de de 1,4 milioane de euro, în acest proiect noi am fost lideri de proiect și am beneficiat de un milion de euro, iar partenerii din Serbia, au beneficiat de 400.000 de euro. Am achiziționat două autospeciale de stingere, un generator dar și o multifuncțională pe care avem  posibilitatea să montăm pe ea o serie de utilaje care o să ne permită să întreținem drumurile, dar și canele de irigație. Ne bucurăm că după o muncă asiduă am obținut finanțarea și suntem foarte mândri de asta”, spune Pavel Teodor, primarul orașului Recaș.

recas 7

Este o initțiativă binevenită pentru că discutăm în primul rând de siguranța cetățeanului. Dacă la nivelul CJT sprijinim Inspectoratul pentru Situații de Urgență prin alocarea de 15 milioane de lei pe doi ani de zile, pentru dotare, mă bucur că și la nivelul UAT-urilor se demarează astfel de proiecte, după cum ați văzut se dotează Serviciul pentru Situații de Ugență cu astfel de echipamente și autospeciale de intervenție. Serviciul de Voluntariat poate să fie primul care intervine la o anumită misiune și cred că aceste demers al Primăriei este de bun augur și prin prisma faptului că sunt achiziționate aceste echipamente prin fonduri europene pe programul de cooperare România-Serbia”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Noile echipamente sunt binevenite la Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență, în condițiile în care autospecialele cu care interveneau la urgențe pompierii voluntari erau vechi de peste 50 de ani.

Aceste utilaje ne ajută extrem de mult să intervenim în caz de urgență pe raza localității Recaș și în satele limitrofe. Mașinile pe care le-am avut în dotare până acum sunt de capacitate mică și ne-am descurcat foarte greu pentru că erau și vechi de 50 de ani. Pompierii voluntari sunt pregătiți orice intervenție, au făcut un curs cu pompierii de la ISU Banat, așa că suntem gata să intervenim la orice intervenție”, spune Aurel Tomoș, pompieri voluntar în cadrul Serviciului Voluntar Recaș.

recas 6

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login