Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Astăzi sună sirenele! Sunt 31 de ani de când Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ziua de astăzi are o însemnătate deosebită pentru toţi timişorenii. În 1989, oraşul a fost declarat primul din ţară, liber de comunism.

Atunci, mii de muncitori au ieşit pe porţile fabricilor şi s-au alăturat protestelor anticomuniste.

Oamenii scandau: “Jos Ceauşescu!”, ”Libertate!” sau “Nu plecăm acasă, moţii nu ne lasă!”.

Trecuseră 3 zile de când Armata a început să tragă în manifestanţi, iar lumea nu cunoştea numărul exact al moţilor şi al răniţilor.

Era o stare de incertitudine şi disperare, care ia ţinut pe oameni în stradă, până au obţinut ceea ce şi-au dorit: libertate.

Momentul în care Timişoara a fost declarată primul oraş din România liber de comunism, este marcat în fiecare an, la ora 12:00.

Astăzi, sirenele vor suna din nou, timp de trei minute şi se vor auzi în centrul oraşului, punctul cel mai fierbinte al Revoluţiei din 1989.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login