Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Apelul prefectului de Timiș, cu câteva ore înainte ca Timișoara să intre în scenariul roșu!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, având în vedere faptul că în acestă dimineață rata de infectare era de 2,92 la mia locuitori.

CITEȘTE ȘI: Primele kit-uri pentru testele rapide de gripă au ajuns la Spitalul ”Victor Babeș” Timișoara 

După ce se va depăși acest indice, va fi convocat  Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a se lua noi măsuri. Restricțiile vor fi valabile pe o perioadă de 14 zile.

Prefectul județului face însă apel la timișeni să respecte toate normele de protecție, în condițiile în care, săptămâna viitoare preșcolarii și elevii din ciclul primar vor intra în vacanță.

Ieri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Diverse, am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timișoara, inclusiv din punctul de vedere al restricțiilor pe care vom fi nevoiți să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanță pentru copiii din grădinițe și elevii din ciclul primar, acest fapt putând duce la creșterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale. Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că nu va fi ușor, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și viața tuturor timișorenilor. Spitalele care tratează pacienți COVID din județul Timiș sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puține locuri.Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! De asemenea vă rog să renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitați zonele aglomerate, să limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, și să transmită virusul. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante și numai respectând regulile ne putem proteja și, implicit, să reducem rata infectărior la nivelul județului Timiș!”, transmite prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

CITEȘTE ȘI: Doliu în fotbalul timișean! Antrenorul Florin Bugar, depistat pozitiv cu coronavirus, a murit!

Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2020 10:23

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login