Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected]ursadevest.ro | Publicitate: 0731 028 626

Apel disperat al pompierilor din Timiş! Au nevoie urgentă de bani! Cu ce problemă se confruntă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi pompierii sunt cei care sar mereu în ajutorul oamenilor aflaţi în dificultate, de această dată ei cer sprijinul semenilor.

Au nevoie urgentă de bani, pentru a cumpăra a autospecială nouă, pentru a o înlocui pe cea distrusă anul trecut într-un incendiu devastator.

Pe aceeaşi temă: Pompierii din Timiş, în mijlocul unui scandal de proporţii, după ce trei dintre ei au fost abandonaţi, la locul unui incendiu

Autoutilitara a fost cumpărată din fonduri europene, fiind parte a unui program mai mare, în care beneficiarii au obligaţia de a păstra intacte, timp de cinci ani, utilajele achiziţionate.

“Din păcate, din lipsa alocării  fondurilor necesare de către IGSU București pentru asigurare CASCO a echipamentelor primite în folosință gratuită, autospeciala nu a putut fi asigurată pentru distrugere totală. În situația dată, atât  pentru a putea respecta obligatiile contractuale între finanțatorul MDRAP, ADIVEST și ISU Timiș dar mai ales pentru a putea asigura în continuare misiunile curente de intervenție ale ISU Timiș pentru salvare de vieți și bunuri materiale, soluția pentru readucerea în serviciu a autospecialei este aceea de a o înlocui prin achiziționarea unei alte autospeciale similare”, transmite ISU Timiş.

În caz contrar, trebuie returnată întreaga finanţare obţinută pe acest proiect.

Şi cum banii pe care îi are ISU sunt puţini, pompierii fac acum apel la populaţie să îi ajute.

CITEŞTE ŞI: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii are un nou Director General

“Acest demers se adresează atât persoanelor juridice cât și fizice de la care așteptam sprijin financiar prin mijloacele uzuale (sponsorizari, donatii 2% ONG-uri) care vor fi comunicate pe paginile web ale celor 2 institutii partenere, respectiv www.adivest.ro și www.isutimis.ro. Modelele de contracte de sponsorizare formulare pentru donatie 2% pentru ONG-uri precum și conturile speciale in lei si euro deschise în acest scop vor fi disponibile pe cele doua site-uri”, anunţă cei de la ISU.

Suma necesară se ridică la aproape 200.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Peste 200.000 de euro confiscați în urma unor percheziții la cămătari! Au fost descinderi în tot Banatul

În perioada 2015-2018 în care Autospeciala a fost în exploatarea ISU Timiș aceasta a participat la 766 misiuni de intervenție:

-    102 incendii, la care au fost salvate bunuri în valoare de 27.624.700 lei;

-    195 deblocări persoane/căi de acces

-    172 accidente rutiere;

-    15 inundații;

-    12 persoane înecate;

-    8 tentative suicid;

-    2 salvări animale;

-    29 incendii de vegetație uscată;

-    231 asigurări evenimente publice.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login