Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anunţ de ultimă oră, în privinţa copiilor care s-au intoxicat, la şcoală! Când se vor putea întoarce la cursuri?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De o săptămână, cursurile la Liceul German din Arad sunt sistate, după ce aproape 60 de copii au ajuns de urgenţă la spital.

Elevii s-au intoxicat, în urma unei acţiuni de deratizare şi prezentau simptome de greaţă şi vomă şi erupţii pe tot corpul, dar mai ales în zona feţei.

CITEŞTE ŞI: Aţi văzut-o cumva? Familia o caută cu disperare şi se teme de ce este mai rău

A fost deschis un dosar penal în acest caz, iar primele cercetări arată că firma care a făcut deratizarea a folosit o substanţă interzisă în ţara noastă şi de asemenea a mai utilizat o substanţă toxică într-o concentraţie de 5 ori mai mare decât cea admisă.

În paralel, Coitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a suspendat cursurile la Liceul afectat, pentru îndepărtarea oricărui pericol.

Acum s-a stabilit că elevii sunt în siguranţă şi de mâine se pot întoarce la şcoală

“Ca urmare a asigurărilor Direcției pentru Sănătate Publică Arad privind eliminarea pericolului la adresa elevilor și a cadrelor didactice, Comisia Județeană pentru Situații de Urgență a hotărât, în unanimitate, reluarea cursurilor la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn începînd cu data de 20 ianuarie 2020.  Conducerea unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean Arad programul pentru recuperarea materiei din zilele 14-17 ianuarie”, transmite Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

CITEŞTE ŞI: Drama copilului care şi-a văzut fraţiorii arşi de vii! Plânge încontinuu, iar scenele tragice i se derulează la nesfârşit, în faţa ochilor

În total, în urma acestei deratizări, 58 de elevi au ajuns la spital, iar mulţi dintre ei au fost internaţi de urgenţă.

Au primit îngrijirile medicale necesare, iar acum sunt în afara oricărui pericol.

 

 

 

Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 10:09

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login