Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anchetă la Maternitatea Odobescu din Timişoara! Ministrul Sănătăţii vrea să afle cum a fost posibilă infectarea cu COVID-19 a 10 bebeluşi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece bebeluşi care au venit pe lume la Maternitatea Odobescu din Timişoara, perfect sănătoşi, au fost confirmaţi cu coronaviurs.

Cel mai probabil, îmbolnăvirea a avut loc chiar în spital, în contextul în care, mamele lor nu au virusul.

CITEŞTE ŞI: Video: Angajaţii unei clinici de stomatologie vă arată cum să evitaţi infectarea cu COVID-19

“Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Maternitatea Odobescu din Timişoara a devenit un adevărat focar de infecţie cu COVID-19.

Săptămâna trecută, 12 cadre medicale de aici, 5 rude ale lor, dar şi 11 mămici au fost confirmare cu coronavirus.

Cei 10 bebeluşi infectaţi vor fi testaţi din nou şi abia apoi, cei care for avea rezultatele tot pozitive, vor fi internaţi la Maternitatea Bega din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Şefa DSP Timiş, schimbată din funcţie, după scandalul de la Maternitatea Odobescu!

Cazul a ajuns şi în atenţia ministrului Sănătăţii, care a anunţat controale la Maternitatea Odobescu.

Nelu Tătaru a cerut, pe de-o parte, o anchetă epidemiologică, în unitatea sanitară, iar pe de altă parte, o anchetă internă, pentru a se stabili dacă s-au făcut greşeli şi cine este responsabil pentru situaţia în care a ajuns maternitatea.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login