Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

40 de copii la spital, intoxicaţi, după o acţiune de deratizare la şcoală! Este stare de alertă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este stare de alertă, după ce mai mulţi copii au fost intoxicaţi cu o substanţă chimică folosită la deratizare.

Acţiunea de combatere a dăunătorilor a avut loc vineri, la Liceul German din Arad, iar elevii au început să se simtă rău luni, când au revenit la şcoală.

CITEŞTE ŞI: Investiţii importante, pe Aeroportul Internaţional Timişoara! Ce planuri sunt, pentru anul care abia a început?

La instituţia de învăţământ au fost trimise imediat echipe CBRN care trebuie să stabilească ce substanţă a fost folosită la deratizare, care este nivelul de toxicitate şi când se vor putea întoarce elevii în clase.

Până la această oră probele de aer nu au indicat nimic relevant, iar acum au fost prelevate prob de pe bănci şi de pe alte obiecte de mobilier.

A fost convocată şi o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-au luat mai multe măsuri, printre care şi interzicerea accesului în şcoală.

“În urma ședinței CJSU, prefectul județului Arad în calitate de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență a dispus:

- suspendarea cursurilor de la liceul teoretic Adam Muller Gutenbrun, in corpurile de clădire afectate pentru data de 14.01.2020

- Direcția de Sănătate Publica va dispune mâine dimineață măsurile pentru curățenia spatiilor

- Se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea cât și la unitatea de invatamant de către instituțiile abilitate”, transmite ISU Arad.

CITEŞTE ŞI: Sfârşit tragic pentru un bărbat care a ieşit la ocazie! A fost spulberat de o maşină şi a murit pe loc

În total, 40 de copii au ajuns la spital, iar la această oră mai sunt internaţi 14.

Starea lor generală nu ridică mari probleme de sănătate, însă medicii au decis să îi ţină în continuare sub supraveghere.

 

 

Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 08:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login