Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Școlile finanțate de CJ Timiș, verificate de președintele Consiliului Județean! Noul an școlar va începe fără probleme

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a demarat o serie de vizite la școlile care se află sub finanțarea instituției.

Dobra vrea să se asigure că acestea vor fi pregătite pentru noul an și că investițiile demarate se află în termenele stabilite.

CITEȘTE ȘI: Rugbyștii Naționalei și cei de la Timișoara Saracens, vin la Codru! Vor planta stejari, alături de voluntari

Consiliul Județean Timiș a alocat în bugetul din acest an peste 19.000.000 lei pentru funcționarea și dezvoltarea celor șapte școli pe care le finanțează. Din această sumă, 8.000.000 sunt numai pentru investiții.

Călin Dobra a vizitat în cursul acestei zile Liceul Teoretic „IRIS” din Timișoara, școală ce se adresează în principal copiilor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor. Acesteia i-a fost alocată în bugetul județului pentru 2019 o sumă de 3 milioane lei, bani din care, printre altele, va fi reabilitată și cantina școlii. În plus, liceul va trece printr-o reabilitare majoră, grație unui proiect pe fonduri europene câștigat de CJ Timiș, în valoare de aproape 8 milioane de lei. Se vor efectua lucrări de reabilitare termică, va fi realizat un acoperiș nou, se vor monta rampe pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, va fi montată o casă de lift în exteriorul clădirii, dar și o scară metalică pentru evacuare.

O altă oprire a președintelui Consiliului Județean a fost la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, unde Consiliul Județean investește peste 3.000.000 lei în reparații capitale la corpul de clădire nr. 3 și în achiziționarea unui lift pentru persoane cu dizabilități.

De la birou, nu rezolvi niciodată ce poți rezolva pe teren, la fața locului. Am vizitat astăzi două școli, unde avem în derulare investiții majore. Cu mici sincope, acestea sunt în termen. La Neveanu, lucrările au o mică întârziere, dar se lucrează intens și se va recupera o parte din timp. Lucrarea este un majoră, cu reparații capitale, dar va fi gata într-o lună, după cum am vorbit cu constructorul. Acolo unde se va lucra și în septembrie, se vor lua măsuri ca activitatea școlară să nu fie afectată. Pregătirile pentru noul an sunt în curs, nu există probleme majore. Am crescut în acest an sumele alocate investițiilor. Am reușit chiar atragerea de fonduri europene. Nu vrem nicicum să facem rabat la calitate atunci când e vorba de copii, de educația lor”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Dintre investițiile majore în școlile finanțate de CJ Timiș menționăm și reabilitarea acoperișului și amenajarea curții Centrului școlar Constantin Pufan, lucrări pentru care s-au alocat peste 700.000 lei. În plus, școlii i s-au alocat 345.000 lei pentru amenajarea unei scări exterioare de evacuare în caz de urgență, cât și pentru achiziționarea unei autoutilitare.

De asemenea, CSEI Constantin Păunescu Recaș beneficiază în acest an de un buget de peste 3.000.000 lei, jumătate din această sumă fiind alocată investițiilor. De exemplu, mai mult de 800.000 lei sunt destinați reabilitării cantinei școlare.

CITEȘTE ȘI: Un mort și trei răniți în urma unui cumplit accident! Mașina în care se aflau cei patru a ieșit în decor

Sub finanțarea Consiliului Județean Timiș se află Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, Constantin Pufan și Dumitru Ciumăgeanu - din Timișoara,  Constantin Păunescu din Recaș și Alexandru Roșca din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice IRIS și Gheorghe Atanasiu, ambele din Timișoara.

Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 16:35

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login