Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Şedinţă de urgenţă, după apariţia unui nou focar de pestă porcină africană, în Timiş! Ce decizii au luat autorităţile?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O familia din Timiş a alertat autorităţile, după ce un porc din gospodărie a murit aparent fără motiv.

Cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară au prelevat probe, care au fost analizate, iar rezultatele arată că este vorba despre pesta porcină africană.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș face înscrieri la cursul GRATUIT de Expert Accesare Fonduri Europene

Focarul a fost descoperit în satul Crivobara, care aparţine de comuna Secaş, unde au fost instituite măsuri pentru limitarea răspnândirii bolii.

“Prefectul Zoltan Nemeth a convocat, astăzi, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor, în cadrul căreia s-a emis o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană din localitatea Crivobara și s-a decis uciderea imediată, sub control oficial şi neutralizare prin metodă alternativă (incinerare/îngropare) a suinelor din exploatație. Totodată, s-a aprobat stabilirea zonelor circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană, din localitatea Crivobara, după cum urmează: Zona de protecție (0-3 km) cuprinde localitățile Crivobara și Vizma Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Ohaba Română, Spata, Radmanești, Dobrești, Bara, Lăpușnic, Fădimac, Secaș, Paniova, Checheș, Coșari din județul Timiș și localitățile Labașinț, Pătârș și Bruznic din județul Arad”, transmite Prefectura Timiş.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aceștia, virusul având, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic.

CITEŞTE ŞI: Este oficial! De sâmbătă nu mai purtăm mască în aer liber și nu mai avem restricții de noapte

 

 

Ultima modificare Vineri, 14 Mai 2021 13:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login