Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Începe lupta împotriva ambroziei, la Timișoara! Proprietarii de terenuri, somați să le curețe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții municipalității atrag atenția proprietarilor sau deținătorilor de terenuri din Timișoara că au obligația de a distruge ambrozia, o plantă alergenă.

CITEȘTE ȘI: Mărturia uluitoare a unui bărbat care a stat în carantină, la Timişoara: A fost mai rău ca la puşcărie şi nu am fost consultat de niciun medic

Conform legii, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane.

În scopul distrugerii ambroziei şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii terenurilor trebuie să desfăşoare periodic, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei.

ambrozie 2 1

Amenzile pentru cei care nu își curăță terenurile sunt cuprinse între 1500 și 2500 de lei.

CITEŞTE ŞI: Afacere pe vreme de pandemie! Închiriau maşini pe care le vindeau, în baza unor acte false

Ambrozia este o plată care produce alergii. Practic, la inhalarea unei mici particule din polenul ambroziei, sistemul respirator dezvoltă o reacție alergică neobișnuit de puternică. Persoanele alergice la această plantă strănută de mai multe ori, nu pot respira pe nas, ci doar pe gura, iar la nivelul ochilor acestora va aparea lăcrimarea excesivă. Aceste simptome pot dura până la trei săptămâni. În cazul persoanelor care au astm, ambrozia poate declanșa tuse și crize de astm, care trebuie tratate imediat.

Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 12:21

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login