Emoţionant! Tineri care au scăpat de dependenţa de droguri îşi spun poveştile traumatizante

Consumul de droguri este într-o continuă creştere în ţara noastră, deşi cifrele oficiale ne plasează pe ultimele locuri din Europa.

Statisticile arată 1,2 milioane de consumatori ocazionali sau dependenţi, însă, numărul real este mult mai mare, pentru că România nu are metode clare care să măsoare incidenţa, cantitatea de stupefiante consumate sau tipurile de substanţe căutate de români.

Cert este că tot mai mulţi tineri cad în capcana traficanţilor şi se expun riscului de a deveni dependenţi.

CITEŞTE ŞI: La Timișoara, pepenii nu se vând doar în piețe! Primăria pune la dispoziție 26 de locații din oraș pentru comercializare!

Tocmai de aceea, Adrian Cionca, preşedintele Clubului RPC, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolelele pe care le reprezintă drogurile.

În acest sens, organizează evenimentul “Poveşti de viaţă… dătătoare”, care va avea loc sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 17:00, în Parcul Rozelor.

La eveniment vor fi prezenţi foşti consumatori de stupefiante, care vor povesti cum i-a marcat această dependenţă şi cum au reuşit să scape de ea.

“Vrem să le explicăm tuturor că drogurile nu sunt o soluţie, lucru pe care îl confirmă şi cei care s-au confruntat cu dependenţa şi care, după un timp, s-au eliberat de sub influenţa acestor substanţe. De asemenea, evenimentul este menit să atragă atenţia că nimeni nu trebuie să fie stigmatizat şi orice persoană are dreptul la o nouă şansă”, spune Adrian Cionca preşedintele Clubului RPC Timişoara.

Va fi prezent şi directorul Teen Challenge California care conduce peste 170 de centre de reabilitare din SUA.

Acesta va vorbi despre importanţa şi necesitatea programelor de recuperare şi reintegrare în societate.

În cadrul evenimentului va avea loc şi un recital de muzică creştină, interpretată de Sunny Trancă.

Şi cei mici vor avea parte de o surpriză: vor putea asista la un spectacol pus în scenă de Teatrul de Păpuşi Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara s-a mutat în sediu nou, în complexul Iulius Town!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Probleme cu apa din cauza caniculei! Presiune scăzută în mai multe localități din Timiș

Din cauza consumului excesiv de apă datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibil ca acestea să rămână fără apă. Autoritățile atrag atenția că utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este interzisă. Conform normelor în vigoare, necesarul de apă pentru […]
primaria tm

Primăria Timişoara se digitalizează! O actriţă, implicată în procesul de tehnologizare

Începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică a Primăriei Timișoara va intra în pensie și va fi înlocuită de o centrală digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török. […]

Arme furate dintr-o locuinţă! Hoţii au dat atacul de patru ori la rând, la aceeaşi adresă

Doi indivizi de 29, respectiv 30 de ani, au fost prinşi în fralgrant, în timp ce încercau să pătrundă pe o proprietate privată. S-a întâmplat azi-noapte, în Făget, iar atacatorii nu erau la prima lovitură de acest gen.În alte trei nopţi au intrat prin efracţie, în aceeaşi locuinţă de pe strada Gheorghe Doja, de unde […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.