Elevi din Serbia și Italia, la Școala Gimnazială 13 din Timișoara, în cadrul proiectului Erasmus+

Elevii de la Generală 13 împreună cu cei ai unor școli din Serbia și Italia s-au reunit la Timișoara, în cadrul proiectului Erasmus+ .

Inițiatoarea proiectului este Școala ”Zarko Zrenjanin”, din Novi Sad, Serbia care a cooptat ca parteneri Școala Gimnazială Nr.13 din Timișoara și Școala ”Dante Alighier” din Nocera Umbra, Italia. 

CITEȘTE ȘI: A început asfaltarea străzilor pe care au fost schimbate rețelele de termoficare, la Timișoara!

Astfel, în perioada 19-24 martie, la Școala Gimnazială Nr.13 din Timisoara s-au desfășurat activitățile din prima mobilitate a elevilor și profesorilor implicați în Proiectul Erasmus+ KA201 ”21st CENTURY SKILLS AND CLIL FOR LEARNING ABOUT CULTURAL HERITAGE”.  Acesta este un parteneriat strategic pentru educație școlară, axat pe moștenirea culturală și dezvoltarea abilităților digitale, de comunicare în limba engleza și munca în echipă. 

erasmus 2

În cadrul proiectului, elevii au ales o personalitate reprezentativă țării din care fac parte. Astfel că echipa din Timișoara l-a desemnat pe Traian Vuia, născut în județul Timiș. Figura marcantă în aviația mondială, Vuia a prezentat în 1906, la Paris,  primul aparat de zbor mai greu decât aerul, care s-a ridicat de la sol prin forța motorului propriu, fara alte mijloace.

erasmus 1

Întalnirea de proiect gazduită de România, care reunește cadre didactice și elevi din cele trei țări, a urmărit atingerea obiectivelor propuse prin proiectele Erasmus+, de a promova schimburile culturale, multilingvismul, de a întări rolul Uniunii Europene în procesul de globalizare, de a crea punți de legătură intre instituțiile de educație și de a promova cooperarea la nivel mondial”, spune Sorina Sîrbu, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 13 Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Timișoara pune padelul pe hartă! A treia etapă a Ligii Cluburilor de Padel reunește campionii din trei țări

Activitățile din cadrul acestui proiect vor continua și în perioada următoare. Vor avea loc noi mobilități, în care elevii timișoreni vor ajunge la rândul lor în școlile din cele două țări, implicate în proiect.

{gallery}erasmus{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.