Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

UVT pregătește primul curs post-universitar de specializare în blockchain, dedicat formării în tehnologia blockchain

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Blockchain – tehnologia care utilizează criptarea, generând un avans considerabil al Industriei 4.0, are potențialul de a se consacra în mai multe sectoare de business din România.

“Universitatea de Vest din Timișoara urmărește să fie în vârful marilor schimbări în societatea românească, deschizând noi orizonturi spre tehnologia de ultimă generație, așa cum este și în cazul blockchain, susținând implementarea de ateliere și module care să promoveze modele de bună practică”, transmite UVT.

CITEŞTE ŞI: Te pregăteşti pentru propria nuntă? Hai la târgul de profil, unde te aşteaptă reduceri uriaşe

După ce zilele trecute, Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit primul workshop de blockchain din vestul țării, observațiile specialiștilor și publicului prezent la eveniment au condus la concluzia utilității unui modul de pregătire post-universitară în domeniul tehnologiilor blockchain, pe care UVT se precocupă deja să îl implementeze.

Workshop-ul a reunit specialiști, antreprenori și cadre din mediul academic, care au pus în discuție tehnologiile inovatoare într-o societate descentralizată, securitatea cibernetică și aplicațiile blockchain în educație.

Universitatea de Vest susține acest demers de cercetare și practică la Timișoara, devenind un hub inovativ, al cărui potențial industrial este exploatat din ce în ce mai mult de către giganții domeniilor IT și business.

„Rolul nostru, ca Universitate de top din vestul țării, este de a fi mereu adaptați la noile tendințe din sfera tehnologiilor revoluționare și de a forma viitorii specialiști și inovatori. Vrem să modelăm noi perspective, să devenim tot mai interesanți ca universitate, pentru studenți foarte ambițioși și bine pregătiți și chiar să deschidem noi oportunități de educație, dezvoltând aici, la Universitatea de Vest din Timișoara, un nou câmp de cunoaștere și cercetare, cel al tehnologiilor blockchain. Noile provocări de business au nevoie de suport educațional, cu ajutorul căruia pot să-și transforme achizițiile tehnologice și de cunoaștere în avantaje competitive. Se simte nevoia de a răspunde așteptărilor din mediul de afaceri prin noi programe universitare, nișate pe aplicațiile de tip blockchain; aceasta este o direcție de cunoaștere, cercetare și inovare care este deja prezentă în marile capitale universitare din lume, iar această evoluție ne motivează și pe noi, în inițierea unui curs post-universitar specializat în tehnologie blockchain”, declară Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Workshop-ul BLOCKCHAIN: APLICABILITATE ȘI INOVAȚIE ÎN MEDIUL BUSINESS a reunit peste 100 de participanți la UVT.

Interesul pentru tehnologia blockchain este astfel confirmat prin aderarea specialiștilor la demersul întreprins de UVT.

“Experiența de cercetare în domeniile Blockchain, al Securității Cibernetice, al Calculul de Înaltă Performanță (HPC), precum și existența infrastructurii HPC necesare la UVT fac posibil demersul academic de extindere a ofertei educaționale în domeniul blockchain”, spune Viorel Negru, Directorul Centrului de Cercetare în Informatică din cadrul UVT.

CITEŞTE ŞI: Rezultate finale în Timiş! Klaus Iohannis, scor uriaş! Barna a scăzut după numărarea tuturor voturilor

Adoptarea tehnologiei blockchain ca reper în curricula educațională a Universității de Vest din Timișoara va fi inițiată în cursul anului 2020, când UVT va introduce primul curs post-universitar cu specializare în domeniul blockchain.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login