Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest din Timișoara lansează oficial cursul de pregătire „Diplomacy for CSDP Missions”!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timișoara lansează oficial, cursul depregătire „Diplomacy for CSDP Missions” organizat sub egida ESDC1.

Cursrul este organizat prin intermediul structurilor aferente ale Serviciului European de Acțiune Externă al Uniunii Europene.

Cursul se bucură de colaborări importante cu specialiști aparținând unor instituții de renume precum Academia Diplomatică din Viena, Institutul Diplomatic Român, dar și din partea Oxford Digital Diplomacy Research Group (Oxford University) și a Ministerului Afacerilor Externe din România. Acest curs este structurat în format pilot, iar înscrierile sunt realizate doar prin intermediul instituțiilor guvernamentale ale fiecărui stat membru al UE.

Urmare a proiectelor strategice derulate și a orientării structurale către dezvoltarea culturii de securitate în mediul academic, Universitatea de Vest Timișoara a obținut în 2020 statutul de membră a Colegiului European de Securitate și Apărare al UE, în cadrul căruia participa, prin componente educaționale, la dezvoltarea resurselor umane din UE.

Concretizăm contribuția UVT la activitățile Colegiului European de Securitate și Apărare (ESDC) prin acest curs pilot, dedicat pregătirii în domeniul diplomației, pentru actorii interesați demisiunile aferente Politicii Comune de Securitate și Apărare a UE. Astfel, ne implicăm direct pentru susținerea intereselor publice ale României în corul familiei națiunilor europene unite”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Colegiului European de Securitate si Apărare (ESDC) a fost înființat în 2005, cu scopul de a oferi programe educaționale la nivel strategic pentru politica europeană de securitate și apărare, concretizată în Politica Comună de Securitate și Apărare europeană (Common Security and Defence Policy - CSDP2). Statele membre UE participă prin efort voluntar la această structură de pregătire a specialiștilor europeni în securitate și apărare, din care fac parte funcționari publici, diplomați, ofițeri de poliție și personal militar din statele membre ale UE și instituțiile UE implicate în CSDP

Ultima modificare Luni, 01 Martie 2021 16:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login