Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest din Timișoara, un nou parteneriat științific în Franța! Un profesor al UVT, invitat special al Centrului de Cercetare în Artă și Lingvistică din Paris

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un profesor de la Universitatea de Vest din Timișoara este principalul protagonist al unui eveniment cultural organizat la Paris.

CITEȘTE ȘI: Două evenimente de anvergură, la Timișoara, pentru antreprenori, luna aceata: Forumul internațional de afaceri și Topul Firmelor

Profesorul universitar Vasile Popovici, de la UVT este în această perioadă (octombrie și noiembrie) invitat al Centrului de Cercetare în Artă și Lingvistică din cadrul Școlii de Studii avansate în Științe sociale din Paris (https://www.ehess.fr/fr/personne/vasile-popovici), unde urmează să susțină prelegeri publice și se va implica în dezvoltarea de cercetări de specialitate.

Invitarea prestigiosului profesor timișorean a fost adresată din partea Centrului de cercetări pariziene de către profesorul Jean-Marie Schaeffer, reputat cercetător în estetica filozofică și teoria artei, a cărui lucrări abordează atât analiza filozofică din domeniul esteticii și artelor, cât și studiul unor tematici specifice legate de domeniul artelor: imagine fotografică, ficțiune, narațiune, genuri literare. Cercetările profesorului Schaeffer sunt inspirate de instrumentele metodologice de analiză structurală și filosofie analitică și se bazează pe realizările filosofiei „naturaliste” ale minții, științelor cognitive și lucrărilor antropologice”, transmit reprezentanții UVT.

CITEȘTE ȘI: Aeroportul Timișoara, tranzitat de aproape 1,2 milioane de pasageri în primele nouă luni ale anului

Profesorul universitar Vasile Popovici este doctor în litere la Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara din România, unde a predat din 1992. Din 1998 până în 2016 a fost consul general al României la Marsilia, consilier la Ambasada României la Paris, după care a preluat rolul diplomatic de ambasador al României la Rabat, iar mai apoi pe cel de ambasador al României la Lisabona. Din 1989 până în 1992 a fost cercetător la Academia Română. Este autor al mai multor cărți și articole despre literatura franceză și română.

Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 14:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Continuă schimbările din teritoriu, demarate odată cu instalarea noului Guvern.

Detalii

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Sunt ultimele două zile în care timişorenii se pot bucura de transportul public cu vaporaşe, biciclete şi trotinete.

Detalii

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Astăzi este zi de mare sărbătoare, pentru românii de pretutindeni, care celebrează Unirea Principatelor Româneşti.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login