Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest din Timişoara, din nou în top! Este pe primul loc naţional în ierarhizarea Best Global Universities Rankings 2020

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UVT este prezentă pentru prima dată în Ranking-ul Best Global Universities, pe prima poziţie la nivel național, în topul general.

De asemenea, ocupă a doua poziție la nivel național, în topul pe domenii, fiind prezentă pentru a treia oară consecutiv în clasament, cu domeniul Fizică.

Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

CITEŞTE ŞI: Camera de Comerț din Timiș înregistrează o nouă premieră! CCIAT a organizat un Forum Internațional de Afaceri

În topul general Best Global Universities Rankings, UVT se poziționează pe locul 1 din 11 universități ierarhizate din România, iar la nivel internațional ocupă locul 519 din totalul celor 1500 de universități ierarhizate în acest an (cele 1500 de universități provin din 81 de țări). În ceea de privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a poziționat pe locul 214 la nivel mondial din 750 de universităţi care ofertează programe de studii similare.

În acest an, domeniul Fizică al Universității de Vest din Timișoara a înregistrat o ascensiune semnificativă, făcând un salt de 73 de poziții la nivel mondial, comparativ cu poziționarea de anul anterior.

Prin raportare la nivel național, domeniul Fizica din UVT ocupă poziția secundă din totalul celor 5 universități care au fost ierarhizate.

Prezentul ranking (Best Global Universities Rankings) s-a realizat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics (fosta IP&Science business a companiei Thomson Reuters), a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Clarivate Analytics.

Primul pas în realizarea acestei clasificări  a implicat evaluarea a 1599 de universităţi (în acest grup din start sunt incluse cele mai bune 250 de instituţii de învăţământ superior potrivit studiului privind reputaţia academică realizat de Clarivate Analytics).

Ulterior, fiind adăugate universităţile cu minim 1500 de lucrări științifice publicate în ultimii cinci ani anteriori evaluării. Al doilea pas a fost evaluarea celor 1599 de universităţi pe baza celor 13 indicatori de performanţă ai ranking-ului și realizarea topului final.

CITEŞTE ŞI: Secretarul primăriei unui oraș din Timiș, trimis în judecată! Este acuzat de luare de mită și trafic de influență

Indicatorii de performanţă ai Best Global Universities Rankings – General sunt: reputaţia mondială (12.5%), reputaţia regională (12.5%), numărul publicaţiilor (10%), numărul cărților (2.5%), numărul conferințelor (2.5%), impactul normalizat al citărilor (10%), numărul total de citări (7.5%), numărul de publicaţii regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (12.5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (10%), colaborarea internaţională (5%), procentul publicaţiilor cu colaborare internaţională (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referinţă (5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%).

Topul Best Global Universities Subject Rankings reflectă performanţa cercetării universităţilor în 28 de domenii de studii şi are la bază analiza datelor bibliometrice din perioada 2013-2017, extrase din baza de date Web of Science, o platformă web care acoperă peste 18.000 din cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domniile: științe, științe sociale, arte și umaniste.

Indicatorii de performanţă ai Best Global Universities Subject Rankings – Domeniul Fizică sunt: reputaţia mondială (12.5%), reputaţia regională (12.5%), numărul publicaţiilor (15%), impactul normalizat al citărilor (10%), numărul total de citări (15%), numărul de publicaţii regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (10%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (5%), colaborarea internaţională (5%), procentul publicaţiilor cu colaborare internaţională (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referinţă (5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%).

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login