Cert este că, dacă numărul cazurilor de coronavirus va creşte în continuare, se vor menţine măsurile de distanţare fizică, ceea ce face imposibilă reluarea şcolii în mod tradiţional.
CITEŞTE ŞI: ALERTĂ! Copilă răpită, în miez de noapte! Ce au descoperit poliţiştii, care au început imediat căutările?
O propunere este ca decizia să fie luată pe plan local, pentru că autorităţile din fiecare judeţ în parte ştiu care este situaţia.
Astfel, Inspectoratele Școlare Județene, DSP-urile și conducerile școlilor sunt cele care ar trebui să analizeze fiecare caz înparte şi să hotărască ce este mai bine.
Tocmai de aceea, în judeţul Timiş, cei responsabili au început să caute soluţii.
“Cu siguranţă la 1 septembrie vom transmite cum va începe şcoala pentru următorul an şcolar. Suntem pregătiţi pentru trei scenarii: revenirea la şcoală, adică activităţi faţă în faţă, activităţi on line sau şcoala de acasă, iar cel de-al treilea scenariu este cel hibrid. În funcţie de infrastructura şcolară şi informatică, luăm în calcul atât să aducem elevii la şcoală, respectând, evident, condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii cât şi a împărţi clasa în grupuri, astfel încât, pe parcursul unei întregi săptămâni să se desfăşoare activităţi hibrid, şi la şcoală şi acasă”, a declarat inspectorul şcolar general, Marin Popescu.
Situaţia este similară în toate judeţele ţării, motiv pentru care elevii sunt de-a dreptul revoltaţi, iar astăzi au protestat în faţa Guvernului.
Ei cer ca factorii de decizie să vină cât mai repede, cu soluţii concrete, pentru a şti şi ei cum să se pregătească pentru nou an şcolar.
CITEŞTE ŞI: Focarele de infecţie din judeţul Timiş se măresc! Noi cazuri, la Smithfield, la Oncohelp şi la Făget