Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tu ştii cum va începe noul an şcolar? În judeţul Timiş se pregătesc trei scenarii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul an şcolar bate la uşă, însă elevii, părinţii şi profesorii sunt într-o confuzie totală, pentru că încă nu s-a luat o decizie cu privire la modul în care se vor desfăşura cursurile.

Cert este că, dacă numărul cazurilor de coronavirus va creşte în continuare, se vor menţine măsurile de distanţare fizică, ceea ce face imposibilă reluarea şcolii în mod tradiţional.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ! Copilă răpită, în miez de noapte! Ce au descoperit poliţiştii, care au început imediat căutările?

O propunere este ca decizia să fie luată pe plan local, pentru că autorităţile din fiecare judeţ în parte ştiu care este situaţia.

Astfel, Inspectoratele Școlare Județene, DSP-urile și conducerile școlilor sunt cele care ar trebui să analizeze fiecare caz înparte şi să hotărască ce este mai bine.

Tocmai de aceea, în judeţul Timiş, cei responsabili au început să caute soluţii.

“Cu siguranţă la 1 septembrie vom transmite cum va începe şcoala pentru următorul an şcolar. Suntem pregătiţi pentru trei scenarii: revenirea la şcoală, adică activităţi faţă în faţă, activităţi on line sau şcoala de acasă, iar cel de-al treilea scenariu este cel hibrid. În funcţie de infrastructura şcolară şi informatică, luăm în calcul atât să aducem elevii la şcoală, respectând, evident, condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii cât şi a împărţi clasa în grupuri, astfel încât, pe parcursul unei întregi săptămâni să se desfăşoare activităţi hibrid, şi la şcoală şi acasă”, a declarat inspectorul şcolar general, Marin Popescu.

Situaţia este similară în toate judeţele ţării, motiv pentru care elevii sunt de-a dreptul revoltaţi, iar astăzi au protestat în faţa Guvernului.

Ei cer ca factorii de decizie să vină cât mai repede, cu soluţii concrete, pentru a şti şi ei cum să se pregătească pentru nou an şcolar.

CITEŞTE ŞI: Focarele de infecţie din judeţul Timiş se măresc! Noi cazuri, la Smithfield, la Oncohelp şi la Făget

 

 

Ultima modificare Luni, 03 August 2020 15:34

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login