Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Sergiu Novac, elevul cu care se mândrește Timișul! A pus județul pe harta matematicii mondiale!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Novac, elevul din Lugoj, a obținut cel mai bun rezultat al județului Timiș la Olimpiada Internațională de Matematică.

Cea de a 60-a ediție, jubiliară, a Olimpiadei Internaționale de Matematică s-a desfășurat în perioada 10 – 22 iulie la Bath, în Marea Britanie și au participat 621 de elevi de liceu din 112 țări. Unul dintre aceștia a fost și lugojanul Sergiu Novac, elev în clasa a XI-a al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”. 

CITEȘTE ȘI: Eveniment în premieră pentru timișoreni! Vor putea descoperi cultura și bucătăria orientală, în cadrul primei ediții a Festivalului Turcesc

Participarea la această competiție este o performanță în sine, întrucât delegația fiecărei țări este compusă din maxim șase elevi, iar procesul de selecție în țara noastră a cuprins mai multe sesiuni de pregătire și probe de baraj desfășurate în perioada aprilie – mai. Cu toate acestea, Sergiu a continuat munca intensă care i-a devenit mod de viață în ultimii ani și a reușit un rezultat  remarcabil, rezolvând fără greșeală patru din cele șase probleme propuse în concurs și obținând medalia de argint. Conform ISJ Timiș, este cel mai bun rezultat obținut vreodată la matematică în județul nostru. 

ro1 1

Toți participanții români se întorc cu medalii: una de aur, două de argint și trei de bronz, în condițiile în care patru dintre ei participă pentru prima dată la această competiție. Rezultatul final a clasat echipa României pe un onorant loc 17 în clasamentul pe națiuni.

Mai multe detalii despre această ediție a olimpiadei pot fi accesate la adresa: https://www.imo-official.org/. 

România este țara care a inițiat Olimpiada Internațională de Matematică, prima ediție a competiției fiind în 1959, la iniţiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Ştiinţe Matematice.  Primele două ediții s-au desfăşurat la Braşov şi Sinaia, reunind exclusiv ţări din fostul bloc comunist. În 1969 a participat şi prima ţară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au devenit membre ale OIM. Țara noastră deţine recordul de organizări, fiind gazdă în 1959, 1960, 1969, 1978, 1999 și 2018. România şi Bulgaria sunt singurele ţări cu prezență neîntreruptă la acest concurs.

CITEȘTE ȘI: Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, în vizită pe șantierul din Giroc, unde se construiesc noile blocuri ANL

Lotul olimpic al României a obținut locul I la olimpiadă de 5 ori, iar într-un clasament neoficial pe medalii, România se clasează pe locul trei.

 

Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 11:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Continuă schimbările din teritoriu, demarate odată cu instalarea noului Guvern.

Detalii

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Sunt ultimele două zile în care timişorenii se pot bucura de transportul public cu vaporaşe, biciclete şi trotinete.

Detalii

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Astăzi este zi de mare sărbătoare, pentru românii de pretutindeni, care celebrează Unirea Principatelor Româneşti.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login