Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Virtual Power Plant ProgramTM a început cu dreptul! 19 firme din judeţ se numără deja printre cei 9.000 de membri din Europa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Galei Excelenței în Afaceri - Topul Firmelor din Județul Timiș care a avut loc în data de 25 octombrie a.c., CCIAT a acordat Trofeul Virtual Power Plant unui număr de 19 companii timișene, pentru implicare în programe de eficiență energetică.

Premiile au fost înmânate de Dr. MEZOSI Balazs - Director General al Societății Maghiare de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd., (MI6), partenerul maghiar al programului, și de Cristina BĂDULESCU, coordonator al Programului Climate KIC în cadrul CCIA Timiș.  

Virtual Power Plant este cel mai amplu program de sprijinire a eficienței energetice și energiei verzi din Europa Centrala și de Est, înființat în anul 2011 în Ungaria, și testat printr-un proiect pilot în Județul Timiș, cu sprijinul Climate KIC.

Inițiativă a Uniunii Europene, susținută de Națiunile Unite, programul este operațional în 4 țări: Ungaria, România, Marea Britanie și Italia. În prezent, programul numără peste 9000 de companii membre și peste 200 de municipalități, formează anual 400.000 studenți și consiliază factori de decizie din domeniul eficienței energetice.

În martie 2019, partenerul maghiar a început extinderea regională a programului în județul Timiș, printr-un parteneriat cu CCIA Timiș.

La doar 6 luni de la implementare, toate obiectivele și acțiunile propuse au fost realizate cu succes și în termenele prevăzute.

Astfel, prin Virtual Power Plant ProgramTM au fost atrase 19 companii, dintre care 8 sunt exemple de bune practici în ceea ce privește eficiența energetică.

Concret, Virtual Power Plant ProgramTM echivalează -virtual - o stație de energie electrică cu puterea de 2,379 MW.

Pentru perioada care urmează, programul are în vedere un obiectiv ambițios, acela de a crea o comunitate internațională care să împărtășească cunoștințele, să facă legătura dintre bunele practici din toate țările și profesiile participante, să implice mai multe entități – companii, consilii locale, municipalități, să extindă practicile de economisire a energiei cu sprijinul unor parteneri locali dedicați.

Programul caută, de asemenea, organizații-mentor care să se alăture programului și să sprijine alte companii în atingerea unui nivel mai ridicat de eficiență energetică.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Sunt ultimele două zile în care timişorenii se pot bucura de transportul public cu vaporaşe, biciclete şi trotinete.

Detalii

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Astăzi este zi de mare sărbătoare, pentru românii de pretutindeni, care celebrează Unirea Principatelor Româneşti.

Detalii

Valeriu Lupu, de numele căruia se leagă moartea a 48 de oameni, a ajuns secretar de stat în ministerul Transporturilor

Valeriu Lupu, de numele căruia se leagă moartea a 48 de oameni, a ajuns secretar de stat în ministerul Transporturilor

Aşa cum a anunţat sursadevest, în urmă cu trei zile, un PMP-ist din Timiş a fost numit deja, secretar de stat în ministerul Transporturilor.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login