Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Proiectul SIA VEST, o șansă devenită realitate pentru 40 de afaceri noi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a încheiat proiectul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, derulat de CCIAT  împreună cu S.C. GAPA SRL.

Proiectul a avut o durată de implementare de 36 luni, între 12 ianuarie 2018 şi 11.01.2021.

CITEŞTE ŞI: Oportunităţi pentru studenţi, în dezbatere la UVT. Prima întâlnire de lucru a RO European Universities

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cod My Smis: 105255.

Obiectivul principal al proiectului a vizat stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane, activități de mentorat pentru 44 de persoane precum și crearea și sprijinirea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care să genereze 88 de locuri de muncă.

Proiectul s-a adresat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi,  studenţi) şi şomerilor de lungă durată cu domiciliul într-unul din cele patru județe ale Regiunii Vest, doritoare să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din regiunea vizată de proiect.

Valoarea totală a finanțării a fost de 6.420.240,78 lei.

Finanțarea este nerambursabilă în proporție de 100%.

Rezultatele proiectului s-au concretizat în:

- 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara;

- 380 persoane din Regiunea Vest înscrise în grupul țintă;

- 49 de planuri de afaceri depuse;

- 25 planuri de afaceri selectate spre finanțare;

- 25 stagii de practică pentru candidații cu planuri de afaceri selectate;

- 40 de de start up-uri înființate, din care 24 de către partenerul coordonator CCIAT;

-  3 Diplome de Merit pentru spirit inovator și viziune strategică în transformarea unei idei de business într-o afacere de succes, acordate în cadrul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru 2019 firmelor: Anastasia Internațional, Camera Pictures și LowByte Software.

În procesul de înființare a celor 40 de start-up-uri, după semnarea contractelor de subvenție, experții din proiect au întocmit documentația aferentă și au intermediat formalitățile de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului Timiș.

După finalizarea acțiunilor de înființare și autorizare a activității, mentorii au oferit suport informațional, instrumental și evaluativ pentru implementarea planurilor de afaceri selectate spre finanțare, conform codurilor CAEN specifice.    
    
În contextul pandemic al anului 2020, atenția partenerilor de proiect s-a concentrat asupra monitorizării si sustinerii activității celor 24 de start-up-uri cât și asupra îndrumării și susținerii acestora prin măsuri menite să atenueze impactul socio-economic provocat de pandemie și să faciliteze revenirea la normalitate.

Astfel, în ciuda dificultăților întâmpinate și cu sprijinul partenerilor de proiect, firmele au reușit să demareze activitățile și să mențină numărul de angajați, conform indicatorilor asumați  prin planurile de afaceri.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara a găsit spații pentru toate cele 17 centre de vaccinare! Care sunt locațiile?

În prezent, cele 24 de firme noi susținute de CCIA Timiș numără 57 de angajați, iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, activități fotografice, editare-tipărire, producție (mobilier, sucuri naturale), HoReCa, comerț, consultanță

în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții, altele.

CCIA Timiș va susține și  monitoriza activitatea start up-urilor finanțate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani după finalizarea implementării proiectului, respectiv data de 12.01.2024.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login