Noul echipament se numește RTO - Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), și distruge compușii organici volatili (moleculele responsabile cu majoritatea mirosurilor) apăruți în cadrul procesului de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă.
Noul echipament a costat aproximativ 4 milioane de euro.
CITEŞTE ŞI: Minor bătut, răpit de pe stradă şi sechestrat într-un apartament, unde a fost tâlhărit
Sistemul nou va avea cinci camere de ardere, și va avea capacitatea de a trata în jur de 120.000 metri cubi de aer pe oră.
„Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara, și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.
Imediat după finalizare, echipamentul intra în etapa testării. Astfel, în primul trimestru al anului 2021 sunt planificate măsurători de emisii, împreună cu specialiști, pentru a evalua eficiența noului sistem.
Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.
În cei 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, anvelope de înaltă performanță (Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare.
În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România.
Toate cele 5 arii de activitate Continental sunt reprezentate în România.
Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.
CITEŞTE ŞI: Şantier, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara! Se construieşte un nou ansamblu de clădiri
Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.
Continental avea la finalul anului 2019 aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.