Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIAT trage linie și face bilanțul la jumătatea anului 2019!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera de Comerț din Timiș a tras linie și și-a făcut propriul bilanț, la jumătatea anului.

Așadar, pentru cele 650 firme membre și pentru comunitatea de afaceri locală, CCIAT a derulat un amplu program de informare a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale, *criza forței de muncă, alte teme de interes, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, instituții de învățământ, alte entități:  8 seminarii, peste 600 participanți.

CCIAT a continuat preocupările referitoare la găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă, prin organizarea de evenimente dedicate: 4 acțiuni, peste 250 participanți.

Camera de Comerț a promovat internaţionalizarea firmelor și afacerilor, prin misiuni economice, parteneriate de afaceri, întâlniri B2B (8 misiuni economice,  130 participanți).

Tot în prima jumătate a anului au fost organizate târguri și expoziții. Este vorba despre nouă eveimente de acest gen care au reunit 550 expozanț și, peste 50.000 vizitatori.  

CCIAT a promovat interesele economice ale comunităţii de afaceri locale în cadrul întâlnirilor și vizitelor oficiale:  8 întâlniri și vizite oficiale. Printre acestea amintim de o delagație de afaceri din Taiwan, din Cehia, Germania sau Croația.

Camera din Timiș a furnizat servicii pentru dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și fonduri naționale alocate de la bugetul de stat. Este vorba despre proiectele SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, START SMART – Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Regiunea Vest sau CLIMATE KIC.

CCIAT a sprijinit iniţiativele antreprenoriale pentru crearea şi dezvoltarea de noi firme, prin servicii oferite de: Biroul Asistență Societăți Comerciale: 503 certificate de origine pentru export, 93 intermedieri înfiinţări societăţi comerciale/mențiuni); Centrul Zonal de Standardizare: 43 standarde vândute; Centrul Regional pentru Promovarea Protecției Proprietății Industriale: 17 persoane/firme consiliate; Participare cu stand la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara, Casa Tineretului, 12-14 iunie 2019.  

În prima parte a anului au fost organizate o gamă largă de cursuri de formare profesională. Este vorba de nu mai puțin de 30 de cursuri, din care 28 cursuri acreditate A.N.C. și 2 cursuri neacreditate.  Au participat 262 cursanți, din care 70 persoane provenite din firme membre ale CCIAT care au beneficiat de 10% reducere.CCIAT se mândrește și cu faptul că a dezvoltat activitatea Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare, prin   atragerea de noi clienţi şi menţinerea portofoliului de clienţi existenţi: 22.300 înscrieri, a dezvoltat activitatea Curţii de Arbitraj de pe lângă CCIAT, a diversificat activitatea PrintPoint, departament specializat în producția de materiale publicitare, promoționale, printing, design digital și a realizat informarea sistematică a membrilor CCIAT și a mediului de   afaceri.

Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 15:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login