Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest s-a calificat în semifinala concursului Central and Eastern European Moot Competition de la Budapesta

În perioada 6–8 mai s-a desfășurat la Budapesta etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 27-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținere din partea altor instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.

În etapa finală a competiției s-au calificat 13 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți. Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând posibilitatea tribunalelor arbitrale de a formula cereri în baza art. 267 TFUE, invocabilitatea directivelor, principiul nediscriminării, regulile de concurență aplicabile întreprinderilor.

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, compusă din Maria Ierima, Timeia Lupșa, Bogdan Țermure și Tania Velcsov (studenți în anul III), s-a calificat în semifinalele competiției, clasându-se între cele mai bune patru universități participante și egalând performanțele echipelor care au reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la edițiile din ultimii ani. Totodată, domnișoara Maria Ierima a obținut un premiu individual de pledoarie.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de Raluca Bercea, Sorina Doroga și Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.

Echipele performante ale Facultății de Drept din UVT ne-au obișnuit cu un parcurs internațional ambițios, în cadrul concursurilor științifice studențești din aria dreptului Uniunii Europene. Și anul acesta, echipa de la Drept UVT obține o calificare prestigioasă, contribuind la buna evoluție și la dezvoltarea științelor juridice timișorene. UVT, ca universitate a alianțelor europene, își prioritizează procesul de internaționalizare, în spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării, inclusiv prin intermediul acestor prestigioase concursuri studențești în specialitatea dreptului european.”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.