După doi ani de pandemie și învățământ online, studenții de la Politehnica revin fizic la cursuri, însă treptat

Astăzi este prima zi în care ne bucurăm de libertate, după doi ani în care restricţiile anti-COVID au atins toate domeniile de activitate.

Astfel, şi şcolile, grădiniţele şi grădiniţele pot reveni la prezenţa fizică la cursuri, indiferent de rata de infectare sau de gradul de ocupare a paturilor din spitalele COVID.

CITEŞTE ŞI: Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce a intrat cu microbuzul într-un tir

La Universitatea Politehnica Timişoara, studenţii învaţă în prezent în sistem hybrid, cursurile desfășurându-se online, iar laboaratoarele și activitățile aplicative față în față.

“Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu data de 9 martie 2022, instituțiile de învățământ superior pot reveni la activități didactice cu prezență fizică. În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”, transmite UPT.

Acum, conducerea Universităţii vrea ca revenirea la cursuri în format fizic să se facă treptat.

„Chiar dacă actul educațional a fost afectat în ultimii doi ani de situația epidemiologică, în special în cazul învățământului tehnic, dat fiind specificul aplicativ al acestuia, Universitatea Politehnica Timișoara a luat toate măsurile pentru compensarea neajunsurilor provocate de învățământul online. Poate că unele dintre experiențele pozitive câștigate în această perioadă le vom păstra și în continuare, dar ne bucurăm în primul rând pentru încheierea pandemiei, iar în al doilea rând pentru faptul că vom putea relua activitățile în sistem față în față. În zilele următoare vom demara discuțiile cu studenții pentru asigurarea unei reveniri în cele mai bune condiții spre învățământul cu prezență fizică, adaptată specificului fiecărei facultăți”, spune Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul actualizat al pandemiei de coronavirus, în țara noastră! Aproape 5.500 de cazuri noi, de ieri până azi

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.