Deputatul Marilen Pirtea vrea ca Revoluția de la Timișoara să devină disciplină obligatorie!

Au trecut 32 de ani de la Revoluţie, iar evenimentele din Decembrie ’89 încep să fie uitate.

La şcoală, elevii învaţă mult prea puţin despre acele zile, care au dus la căderea regimului comunist.

CITEŞTE ŞI: Este oficial! Mihai Ritivoiu va fi noul prefect de Timiş!

Tocmai de aceea, rectorul UVT, care este şi deputat din partea PNL, propune ca Revoluţia din 1989 să devină disciplină obligatorie.

„Curricula școlară nu cuprinde, din păcate, nici măcar în manualul de istorie, pagini semnificative despre Revoluția de la Timișoara din 1989. Este o rușine națională, atât pentru Ministerul Educației, cât și pentru dascălii din școli, faptul că cei care au inițiat eliberarea țării de sub dictatura comunistă, revoluționarii Timișoarei nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învățământul preuniversitar. Absența Revoluției din 1989 din paginile manualelor de istorie utilizate în școlile noastre este una dintre gravele erori și marile nedreptăți pe care cu toții am tolerat-o până acum, o rușine greu de dus pentru istoria Timișoarei și eroii săi”, consideră Marilei Pirtea, deputat PNL.

În caz contrar, ecoul acelor zile se va stinge treptat, iar noile generaţii nu vor şti care a fost preţul plătit pentru libertatea de astăzi.

„Ceea ce s-a întâmplat la Timișoara a fost începutul sfârșitului pentru regimul Ceaușescu și pentru statul comunist ca atare, ca model de dezvoltare istorică. Timișoara are rolul foarte important de a fi declanșat ceea ce a existat cu adevărat, și anume Revoluția autentică a românilor”, spunea  diplomatul Emil Hurezeanu.

Pentru a repara această eroare a sistemului nostru de învățământ și pentru a recunoaște meritele istorice ale revoluționarilor timișoreni, eroi ai zilelor de Decembrie 1989, Pirtea anunţă că va elabora și promova un proiect de lege prin care să fie introdusă în curricula școlară studierea obligatorie a unei discipline istorice ce este esențială pentru formarea cetățenilor României: Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România.

„Este datoria noastră, ca timișoreni și ca români, să susținem importanța unei bune informări a elevilor despre cel mai important moment revoluționar al istoriei noastre recente, să susținem rolul extrem de important al istoriei scrise de timișoreni în Decembrie 1989, urmați apoi de întreaga țară, toate aceste noțiuni, informații și analize istorice fiind de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor de azi și de mâine, viitori cetățeni. Proiectul legii va avea o primă formă în următoarele zile, urmând ca în prima sesiune parlamentară din 2022 să fie depus pentru dezbatere parlamentară”, mai spune deputatul liberal.

CITEŞTE ŞI: Noi premiere la Universitatea de Vest! Automatizări inteligente și semnare electronică avansată a documentelor pentru studenți

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Memorandum de Înțelegere privind colaborarea economică, semnat de  CCIA Timiș și Camera de Comerț Istanbul (ICOC)

Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, Președintele Camerei de Comerț Istanbul, cea de-a doua cameră de comerț din lume, au semnat la Istanbul un acord de colaborare sub forma unui Memorandum de Înțelegere. Documentul stabilește cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinat consolidării și […]

Medicii de la Spitalul Victor Babeș trag un semnal de alarmă! Numărul cazurilor de pneumonii comunitare creşte alarmant

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara cu suspiciunea de pneumonie comunitară. Aceasta reprezintă o afecțiune inflamatorie acută a parenchimului pulmonar,de origine infecțioasă. Penumonia comunitară se transmite pe cale respiratorie, avand o rată de mortalitate de aproape 15 la sută în […]

Aquatim atenţioneză: Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor!

Începutul sezonului cald readuce în discuție o problemă pe care Aquatim o semnalizează an de an consumatorilor săi: udatul grădinilor și al spațiilor verzi din jurul imobilelor cu apă din rețeaua publică duce la scăderea drastică a presiunii apei de la robinet. Peste tot în lume, sistemul de aprovizionare cu apă este dimensionat doar pentru […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.