Deputatul Marilen Pirtea, apel la responsabilitate: Dincolo de politică, orașul contează, cultura primează!

Peste doi ani, Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, însă autorităţile par să nu conştientizeze importanţa acestui titlu.

Scandalurile din jurul acestui proiect nu mai contenesc, motiv pentru care deputatul Marilen Pirtea trage un semnal de alarmă.

„Faima Timișoarei poate fi readusă la un nivel foarte înalt în 2023, când Timișoara a fost desemnată să fie Capitală Europeană a Culturii, un proiect european care poate readuce strălucirea orașului la nivelul anului revoluționar 1989. Acest program de anvergură europeană, TM2023, este o mare oportunitate a comunității și a orașului, ca brand internațional, nicidecum o platformă ce poate fi asumată politic”, spune deputatul PNL, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Mergi la piaţă şi te vaccinezi! Primeşti serul de la Pfizer sau cel mono-doză, de la Johnson&Johnson

Parlamentarul atrage atenţia că Primăria, Consiliul Județean şi Ministerul Culturii au trebuie să se preocupe de bunul mers al lucrurilor.

În paralel, mediul universitar timișorean, în general, ca și Universitatea de Vest din Timișoara, în special, grupează foarte multe dintre talentele culturale ale orașului.

Programul „La UVT, Cultura este Capitală!” a inițiat deja un master-plan cultural și a inițiat multe activități și proiecte concrete, la care timișorenii participă în număr mare, în timp ce primele trei entități chemate să gestioneze programul TM2023 se află doar la o etapă a divergențelor”, arată deputatul liberal.

„În termen de aproximativ o lună, va fi făcut public raportul ședinței de monitorizare din partea Comisiei Europene asupra modului în care evoluează pregătirile pentru programul din asumat de Timișoara pentru 2023. Am o anumită temere personală despre faptul că aprecierile din acest raport nu vor fi cele mai favorabile, dincolo de limbajul diplomatic în care va fi formulat. Ping-pong-ul dintre Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii nu este productiv, din perspectiva redactării acestui raport, el poate fi văzut ca un joc de putere pentru ocuparea „locurilor din față” în acest proiect al Timișoarei. Dacă raportul ședinței de monitorizare din partea Comisiei Europene va fi negativ, Primăria Municipiului Timișoara, ca primă instituție responsabilă între cele trei angrenate în acest program, nu se va putea deroba de responsabilitatea sa publică, aruncând o eventuală vină pe alții, fiind prima vinovată. Apelul meu este la responsabilitate și la fapte, că de discuții suntem sătui. Dincolo de ambițiile politice, acum este timpul să ne gândim la Timișoara și la cetățenii ei.

Dincolo de politică, orașul contează, cultura primează!”, conchide liberalul Marilen Pirtea   

CITEŞTE ŞI: FOTO Accident mortal, pe DN6! O maşină s-a izbit violent de un tir, iar traficul în zonă a fost complet blocat

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.