Decizie de ultimă oră, la Timişoara! Programul teraselor revine la normal! Hotărârea de ieri a fost revocată

În urmă cu puţin timp s-a încheiat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată la solicitarea primarului Nicolae Robu.

Edilul a cerut reanalizarea hotărârii luate ieri, prin care s-a stabilit ca terasele să se închidă la ora 23:00, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Mutare spectaculoasă! PSD desemnat o femeie să candideze la Primăria Timişoara. Cine intră în cursă?

Iniţial nu s-a opus, deoarece a crezut că este o decizie luată la nivel naţional, iar decizia Comitetului Judeţean a fost doar o formalitate care trebuia îndeplinită.

“Nu știu situația din alte orașe, nu mă pronunț, dar în Timișoara consider că nu își are rostul o asemenea decizie, pentru că în Timișoara și până la ora 23.00 și după ora 23.00 se respectă regulile care au fost instituite pentru a ne proteja de acest virus afurisit. Puteți vedea, la terase se stă așa cum este stabilit, maxim patru persoane la o masa, cei care servesc sunt cu mănuși cu mască, distanțele dintre mese sunt atât cât trebuie să fie, drept urmare nu văd de ce ar trebui să se oprească această activitate la ora 23.00, câtă vreme timișorenii care muncesc, aici se lucrează, economia merge, simt nevoia să iasă seara să relaționeze, să empatizeze, omul este o ființă socială și trebuie să asigurăm condiții să socializeze. Nu s-a întâmplat până acum nimic rău la terase în termini de COVID și atunci eu consider că trebuie lăsate lucrurile să meargă tot așa și pe mai departe”, a declarat primarul municipiului Timişoara.

Edilul a avut câştig de cauză în faţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş care a modificat hotărârea luată ieri.

Astfel, terasele nu se mai închid, iar masca este obligatorie în în locurile de joacă, doar pentru copiii care au împlinit 16 ani, şi nu 5 ani, aşa cum se stabilise ieri.

A fost modificată şi reglementarea privind organizarea târgurilor, oboarelor şi pieţelor, care acum este permisă, dar cu respectarea unor reguli stricte.

CITEŞTE ŞI: Actualizare! Cine intră în carantină, la întoarcerea în România? Noua listă intră în vigoare în această noapte

„Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor și a piețelor de vechituri la care accesul nu este controlabil și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în metri pătrați pe care se desfățoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața comercială, până la încetarea stării de alertă”, se arată în hotărârea luată astăzi.

VEI AICI TEXTUL INTEGRAL AL HOTĂRÂRII COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.