Cursurile râurilor din Banat, igienizate! Au fost adunate tone de gunoaie până acum

Administraţia Bazinală de Apă Banat desfășoară lucrări de igienizări pe diguri și pe cursurile de apă din Timiș și Caraș-Severin.

Temperaturile ridicate coroborate cu precipitațiile însemnate cantitativ, din luna iunie, au dus la creșterea vegetației pe diguri și în cursurile de apă din arealul Banatului.  De asemenea, cantități importante de deșeuri au fost transportate de viituri, lăsând în urmă un peisaj dezolant. 

CITEȘTE ȘI: Impact violent pe Calea Lugojului! Unul dintre șoferii implicați a rămas încarcerat!

În aceste condiții, ABA Banat a început acțiuni de igienizare pe râurile Bega, Timiș, pe acumulările Dumbrăvița, Murani, Pișchia, Surduc, zona Golf Cerna, care se vor derula până la sfârșitul anului, și se vor extinde pe toate cursurile de apă din bazinele hidrografice administrate.

Până acum au fost colectate 50 mc deșeuri (materiale plastice, PET-uri, hârtii, cartoane) și 40 mc de vegetație lemnoasă (crengi, bușteni plutitori) căzută în albia minoră în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase. 

În județul Timiș, s-a derulat o acțiune ecologică organizată de firma Euroinstal, care, din spirit civic, au strâns 37 mc  de deșeuri (echivalentul a 5,5 tone). Din partea formației Surduc au participat 3 persoane, iar tractorul cu remorcă a asigurat transportul din zonele greu accesibile a materialelor colectate, care au fost preluate de către o firmă de salubritate. 

CITEȘTE ȘI: Mesajul plin de durere, după moartea copilului de 5 ani, în accidentul de pe autostradă! Vei fi mereu campionul echipei tale în sufletele noastre

Suntem bucuroși să participăm la asemenea acțiuni civice, care vizează igienizări de ape, mai cu seamă că în acest week-end se sărbătorește Zilele Lacului Surduc. Toți dorim ape curate și maluri curate unde să ne putem relaxa în voie. Cu acest prilej, mai fac un apel către populație: nu mai aruncați /depozitați gunoiul pe ape sau în jurul apelor, în locuri neamenajate. Pentru aceste gunoaie apa va deveni un mijloc de transport care va polua alte regiuni. Fiți implicați și vigilenți, ca să păstrăm curățenia apelor, oriunde ne-am afla”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.