Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO: În căutarea civilizațiilor de mult apuse. Specialişii MNB reproduc în imagini, turnul unei fortificaţii dacice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Turnul unei fortificații dacice din vestul țării va fi reprodus în imagini de specialiștii Muzeului Național al Banatului.

Este un proces migălos și de durată, dar cu tehnica modernă de care Muzeul Național al Banatului beneficiază, arheologii dr. Adriana Sărășan și dr. Adrian C. Ardelean au făcut măsurătorile necesare.

În imaginile postate pe facebook, se vede cum specialiștii MNaB fac măsurători de rezistivitate electrică.

Am aflat de la ei că fiecare material are o diferită conductivitate a curentului electric și prin impulsul electric transmis în pământ, se crează un profil 2D al structurii din subsol. În funcție de densitatea cu care se fac aceste profile, se poate crea o imagine tridimensională a structurii respective. Prin aceste tehnici a fost confirmată prezența turnului, după procesarea măsurătorilor vă vom prezenta și imaginea tridimensională”, explică reprezentanţii Muzeului Naţional al Banatului Timişoara.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login