Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

UVT are cu ce se mândri! Scriitorul anului predă la Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Ulysses 732. Romanul unui roman” este titlul care i-a adus lui Mircea Mihăieș titlul de „Scriitorul anului 2016”.

Universitatea de Vest din Timișoara are de ce se mândrească cu acest lucru, căci Mihăieș se numără printre cei ce predau aici.

Mihăieș este profesor al Universității de Vest, unde predă - la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie - cursuri de literatură engleză și americană. Acesta are peste 20 de volume publicate la cele mai mari edituri din România, sute de studii și articole în prestigioase reviste românești și străine și a obținut pe tot parcursul carierei sale cam tot atâtea importante premii literare.

„Într-o epocă în care tema probității intelectuale e mai actuală ca oricând, o carte precum Ulysses 732 trece cu strălucire examenul inteligenței novatoare, al seriozității asidue și, deopotrivă, al creativității. Cele 1016 pagini și sutele de intrări din redutabilul aparat bibliografic fac astfel din textul lui Mircea Mihăieș un moment de referință în critica literară românească și în cercetarea academică umanistă. Operă a unui specialist de marcă, volumul dedicat romanului lui James Joyce se adresează însă nu doar experţilor, ci şi unui public larg şi în primul rând tinerilor studioşi. Iar pentru comunitatea ştiinţifică a Universităţii de Vest din Timişoara, laurii care îl încununează acum pe Mircea Mihăieş sunt încă un atestat al excelenţei, probate de atâtea ori în ultimii ani”, susțin cei de la UVT.

Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2016 11:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login