Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se face un prim pas spre conturarea programului cultural al Timişoarei, pentru perioada 2019-2021

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană lansează un apel public în vederea constituirii unor grupuri de consultanță.

Acestea au rolul de a evalua propunerile de proiecte pentru programul cultural din perioada 2019 – 2021, din cadrul apelului deschis „SEARCHLIGHT”.
Conform dosarului de canditatură, asociația și-a asumat organizarea unui apel deschis de proiecte la finalul fazei de Start-Up.

În urma acestui apel, denumit „SEARCHLIGHT”, vor fi identificate idei și concepte noi care vor fi implementate în perioada 2019-2021.

În acest sens, sunt constituite grupuri de specialiști care să evalueze, să ofere consultanță și să contribuie la dezvoltarea acestor propuneri.

În prima etapă vor fi constituite trei grupuri de consultanță, care vor contribui la selecția proiectelor ce urmează să fie propuse în cadrului unui apel deschis ce va avea loc la finalul acestui an.

Vor exista trei linii de proiecte, iar pentru fiecare dintre acestea va fi constituit câte un grup interdisciplinar de consultanță, cu rol de juriu, format din:

•    un curator

•    un operator cultural/ un artist

•    un urbanist/arhitect/city-specialist

•    un membru al comunității academice

•    un membru sau colaborator al Unității Artistice a TM2021

CITEŞTE ŞI: Incendiul din Complexul Studenţesc, pus intenţionat de o mână criminală! Autorul a fost prins

Cele trei domenii pe care vor fi constituite grupurile de consultanță sunt strâns legate de cele trei teritorii culturale menționale în dosarul de candidatură:

1. LOCURI

•    Moștenire

Proiecte legate de istorie, memorie colectivă, arhive, rădăcini, diversitate, credință;

•    Oraș

Proiecte legate de urbanism, arhitectură, design, sustenabilitate, guvernanță, jurnalism;

•    Arte vizuale

Instalații, artă în spații publice;

2. OAMENI

•    Generații

Proiecte care se adresează diferitelor generații (copii, adolescenți, seniori), educației (formală, informală), îngrijirii etc.

•    Cartiere

Proiecte ce se adresează comunităților;

•    Emoție și mișcare

Proiecte care implică activități sportive, mișcare etc.

3. CONEXIUNI

•    Festivaluri și acțiuni în aer liber

Proiecte care transformă spațiile publice în scene de spectacol;

•    Evenimente

Conferințe, târguri, festivaluri;

•    Arte performative

Muzică, Teatru, Operă, Dans, co-producții, guest performances;

Fiecare grup de consultanță constituit se va focusa pe unul din cele trei domenii și va consilia Unitatea Artistică a Timișoara 2021 atunci când va fi nevoie să evalueze sau să aprobe proiecte noi sau în derulare.

Pentru a aplica, fiecare candidat trebuie să trimită un CV însoțit de o scrisoare de motivație la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 12 noiembrie 2018, iar regulamentul procesului de selecție poate fi consultat la următorul link: https://goo.gl/jAzKeC

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș a semnat astăzi primul parteneriat de afaceri româno-portughez

Participarea este deschisă oricărui cetăţean român, fără restricţii de domiciliu, experienţă artistică, sex, vârstă, etc. Nu   pot   participa   la   acest   concurs   angajații și  membrii  Consiliului  Director  al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și nici rudele de gradul I și II ale acestora.

Candidații nu pot fi asociați vreunui proiect care beneficiază de finanțare sau e realizat în colaborare cu Timișoara 2021; și nu pot fi implicați direct în proiectele ce urmează să fie propuse spre finanțare în apelul deschis „SEARCHLIGHT” ce va fi lansat la finalul acestui an.

Dreptul de participare la concurs este anulat automat în situația în care o persoană furnizează  date sau  informații  false,  eronate  sau  necorespunzătoare sau  dacă organizatorul consideră că aceasta a încercat să fraudeze mecanismul de concurs.

Decizia finală cu privire la selecția membrilor grupurilor de consultanță va fi luată de board-ul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și va fi făcută publică până la data de  14 noiembrie 2018.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login