Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Provocare de la Nicolae Robu pentru renumitul actor Ion Caramitru! Vezi aici ce i-a solicitat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actorul Ion Caramitru se află zilele acestea la Timișoara, unde promovează Gala UNITER, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România.

Competitiv de fire, primarul Nicolae Robu n-a ezitat să-i facă marelui actor o propunere inedită. Deși anul acesta Gala UNITER va avea loc în orașul de pe Bega, se pare că evenimentul s-ar putea ține aici și în anul 2021, când vom fi Capitală Culturală Europeană.

“Vreau să vă fac o propunere, o provocare. Vreau să propun să facem și în anul 2021 această gală la Timișoara. (...) Ceea ce lansăm, noi asumăm, și vă dau asigurări că nu o facem ca oameni iresponsabili”, i-a spus Robu lui Ion Caramitru.

Acesta a încuviințat provocarea edilului și a venit chiar cu un plus: profitând de faptul că este senator în Parlamentul Cultural European, acesta a explicat că va propune ca o ședință a acestui organism să aibă loc chiar în orașul de pe Bega. În acest context, Caramitru a comentat și motivul pentru care Timișoara a fost aleasă să fie gazda celei de-a 25 ediții a Galei UNITER.

uniter

Sărbătorim la Timișoara, orașul schimbărilor profunde, Capitala Culturală a Europei (...) Am început gala când aveam 50 de ani și iată-mă la 75 mergând înainte cu ea. Au fost conjuncturi politice care au privit gala cu ochi răi. Câtă vreme între Primăria Capitalei și Guvern erau conflicte, ne-am trezit la un moment dat că ne-a fost anulată, din cauza crizei, și a trebuit să o mutăm din teatre în studiouri de televiziune. Apoi am reușit să o ducem prin orașe. La Sibiu, la Iași, apoi la Oradea, Târgu Mureș, ne-am întors la București și acum iată-ne la Timișoara, într-o clădire istorică”, a declarat Ion Caramitru, care a vorbit și despre plusul pe care îl primește orașul de pe Bega, organizând un astfel de eveniment, premergător anului în care vom fi Capitală Europeană a Culturii.

"Cred ca Timisoara a castigat cu o componenta extrem de valoaroasa la punctaj, in competitia pentru Capitala Culturala Europeana: perspectiva Timisoarei dupa ce se desfasoara anul 2021. Daca ne uitam putin la Sibiu si vedem ce se intampla din punct de vedere turistic, al spectacologiei, al existentei festivalului international de acolo, s-ar putea ca si Timisoara sa poata intretine un festival de mai multe genuri, permanent, dupa ce va trece acest an. Va putea testa in acest timp ce se poate face. Se va afla despre Timisoara in toata lumea lucruri care nu sunt cunoscute, frumusetea orasului, aceasta extraordinara atmosfera interetnica si faptul ca se exprima in atatea limbi cultura orasului e rarisim. Lucrul acesta poate sa fie o atractie de lunga durata si cred ca si gala noastra, si eventualitatea unei sesiuni a Parlamentului Cultural European sau festivaluri de tot felul pot face Timisoara extraordinara", a spus Ion Caramitru, presedintele Galei Uniter.

Gala UNITER din acest an va reuni peste 300 de artiști și va avea loc luni, la Teatrul Național Mihai Eminescu.  Cu această ocazie, două premii speciale vor fi acordate de Senatul UNITER, Naționalului timișorean. Este vorba de Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile acordat pentru realizarea Sălii 2, respectiv de Premiul special acordat actriţei Irene Flamann Catalina pentru o viaţă dedicată teatrului.

Astfel, în seara zilei de 8 mai, începând cu ora 21.00, vom afla, în direct, câştigătorii ediţiei 25 a Galei Premiilor UNITER. Decizia aparţine juriului final format din Alexandru Darie, Luana Drăgoiescu, Dana Dogaru, Florica Ichim şi Maria Sîrbu.

Spectacolul-eveniment va începe la ora 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login